julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Julpysseldagen – en dag fylld av kreativitet och glädje

141129-Julpyssel-1.jpg
 
Den 29 november ordnades en spännande dag på Kristet Center Örebro. 90 personer kom för att utmana sin kreativitet på julpysseldagen som anordnades för femte året i rad. Med fanns även 15 glada medarbetare som var stationerade på de olika stationerna och stämningen var på topp.


Hemsidan passade på att fråga Jenny Kihlberg som höll i det hela om hennes tankar kring dagen:
Vad är syftet med en sån här dag?
Syftet med julpysseldagen är att kunna samla ihop familjerna till en dag full med julstämning och pyssel som passar alla. Det är också ett enkelt tillfälle för oss att kunna bjuda med våra vänner till kyrkan en dag som denna. Alla generationer får komma tillsammans för att träffa och lära känna nya människor. Det är också ett billigt pris, då det finns så många olika saker att välja mellan och man pysslar så mycket man hinner och orkar på fyra timmar.
Hur har stämningen och dagen varit?
Jag tycker allt har fungerat väldigt bra! Folk har sett ut att trivas och stämningen har varit positiv hela dagen. Man har hunnit göra massor och fått prata och lära känna många nya personer! Det är så härligt att se alla generationer som kommer och får göra något riktigt kul tillsammans. Det har verkligen fått vara en glädjefylld dag med mycket julstämning!

Försmak på julen
Det blev verkligen en försmak på julen. Inte nog med att det fanns julpyssel, klass 9 på Grenadjärskolan sålde även julgodis, köttbullemörgåsar och julmust till förmån för sin klassresa. I bakgrunden hördes vacker julmusik och på de olika stationerna var det bara den egna kreativiteten som satte stopp. Julkort, tändsticksaskar, snögubbar, renar och askar var bara några av alla de saker man kunde pyssla. Det fanns något för alla, oavsett ålder, erfaren eller ovan.
 
141129-Julpyssel-2.jpg
 
Hemsidan passade även på att fråga några utav besökarna om hur de upplevde dagen:
”Det är så roligt! Här får jag göra mina egna julkort till julklapparna! Jag får bestämma helt själv hur de ska se ut. Sen var snögubben som jag gjorde av strumporna riktigt kul!”

”Fantastiskt rolig dag då jag kan gå hit med mina barnbarn. Det är speciellt! Allt är så välplanerat och det finns så mycket roligt att välja mellan. Jag ser detta som ett mycket bra tillfälle att få göra något kul som familj. Sen får vi träffa många nya människor och pyssla för ett så här bra pris, det är underbart!”

”Det är så mysigt en sådan här dag! Jag har bjudit med mig tio personer och min familj är här i fyra generationer. Detta är ett perfekt tillfälle att få komma och ha riktigt kul tillsammans!”

Uppskattad tradition
Många utav de som kom och hade varit med tidigare år, hade nu bjudit med sig grannar, vänner och släktingar till att få ta del av pysseldagen. Barnen sprang mellan de olika stationerna och alla lyckades hitta sin unika stil, vilket ledde till stor variation i pysslet. Trots att det antagligen fanns både färg och lim på kläder och händer så lämnade alla denna pysseldag med ett leende på läpparna och påsar fyllda med vackert pyssel.
 
141129-Julpyssel-3.jpg
  


Publicerad: 2014-12-04
Text: Victoria Söderblom Sigfrids
Foto: Johan Hagström