KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Jesus kommer med ljuset

141130-Advent-DanielAlm.jpg
 
Adventsgudstjänsten den 30 november gästades av pastor Daniel Alm från Pingst Västerås. Han levererade ett rakt och tydligt adventsbudskap om vilken skillnad Jesu ankomst i våra liv kan få innebära.

Första advent på Kristet Center Örebro inleddes med både traditionell och nyare adventsmusik, allt med fokus på förväntan och glädjen över messias ankomst. När Daniel Alm tog till orda presenterade han ett adventsbudskap med kraft.
– Guds ankomst i mitt liv har inneburit att jag har fått bli fri från skuld och skam! förkunnade han och utgick sedan från Joh. 1:16–17 där det står att alla genom Jesu fullhet har fått nåd och åter nåd.

Daniel Alm uppmuntrade till att flytta fokus från oss själva. ”Det handlar inte om dig” var något han återkom till ofta under predikan och menade att centrum måste vara Kungars Kung och Herrars Herre och andra människor.
– Din frihet ligger inte i att du får din vilja igenom. Gör upp med dig själv istället!

Daniel Alm ville också sätta ljuset på den tid Sverige befinner sig i just nu. Det blåser kalla vindar och individualismen växer sig starkare. Men i den tiden kommer människor att längta efter ett hem.
– Ljuset måste få komma till andra människor genom oss! Genom Jesu ankomst har Gud gjort det möjligt för alla människor att kunna gå från mörker till ljus, från skam till respekt och från bristfällighet till fullhet.
 
141130-Advent-2.jpg
 
141130-Advent-3.jpg


Publicerad: 2014-11-30
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström