KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Premiär för Faddergala

141101-Faddegala.jpg
 
Kristet Center Örebro stöttar och ansvarar för flera arbeten med utsatta och föräldralösa barn på olika platser i världen. Lördag kväll den 1 november hölls en gala för att uppmärksamma och samla in medel till dessa arbeten.


Det var premiär för Faddergala på Kristet Center Örebro.
Vi skriver premiär, för tanken är att det ska bli en årligen återkommande kväll då församlingens olika fadderarbeten uppmärksammas.
– Vi kommer dagligen i kontakt med drygt 700 barn, säger Kristet Centers andrepastor Andreas Junaeus, och det här var en kväll då vi ville visa upp arbetena som vi lever med.
Kristet Center har direkta och starka kopplingar till tre olika fadderarbeten: Barnhjälp Soluppgång i Uganda, Mama Obed’s Childrens Home i Kenya och barnbyn Neve Michael i Israel.
– Vi ser de här barnen som en gåva från Herren, sade Kristet Centers pastor Per-Åke Eliasson under inledningen av galan. Han har anförtrott oss dem för att ta ansvar för dem under en tid av uppväxt och utbildning.
 
141101-Faddegala-1.jpg
 
Mötet med sitt fadderbarn
Med en blandning av sång- och dansnummer, videohälsningar och intervjuer från scener presenterades de olika fadderarbetena under galakvällen.
Vi fick bland annat träffa Isaac, 30, som i dag arbetar som pastor och på så sätt betyder mycket för många studenter i Kampala. Isaac är ett före detta Soluppgångsbarn som en fadder sponsrat så att han har kunnat gå i skolan.
Under kvällen fick vi träffa faddrar från de olika programmen, och deras gemensamma vittnesbörd handlade om hur deras egna liv hade blivit berikade av att hjälpa andra.

Starten på Soluppgång
141101-Faddegala-2.jpgSoluppgångs grundare Sven-Erik Gustafsson berättade om hur arbetet startade i Uganda.
– Vi hörde talas om en by där det hade varit ett stort slag, och nästan alla män hade dött, sade Sven-Erik. När jag och Rakel kom dit hittade vi 500 föräldralösa barn. Vi gav ett löfte om att stå för utbildningen för 100 barn upp till sjunde klass.
Arbetet gick sedan vidare och blev till slut Barnhjälp Soluppgång.
– Rakels sjukgymnast i Laxå tog första barnet, berättade Sven-Erik, och grannens moster tog nummer två, och sedan har det ökat på, undan för undan. Jag är så tacksam till Gud för att vi fick vara med och se att hjälpen ifrån Sverige kom till nytta i Uganda.

”Ger barnen underbar kärlek”
Hava Levene från barnbyn Neve Michael i Israel berättade i en videohälsning om det viktiga arbete som görs där för utsatta barn.
– Vi ger barnen underbar kärlek, och ett barn här känner sig tryggt, sade Levene.

”Nyttiga medborgare i landet”
Joseph Mbeti, ledaren för arbetet Mama Obed’s Childrens Home i Kenya, berättade i en videohälsning om hur hjälpen från Sverige kom i rätt tid och har använts för att bygga hus som nu används i arbetet med barnen.
– Visionen vi har för de här barnen är i första hand att ge dem utbildning, sade Mbeti, och även att ge dem livskvalitet i form av mat och hälsa, så att de kan ta hand om sina liv och bli nyttiga medborgare i vårt land.

Närmare 40 000 kronor kom in
Under kvällen togs ett offer upp som inbringade omkring 35 000 kronor till de olika fadderarbetena. Ett 20-tal personer anmälde sig som nya faddrar.
Grenadjärskolans basar samlade in 4 700 kronor till Mama Obed’s Children Home.

Se hela galan på KCPlay här

141101-Faddergala-bildspel.jpg
Se ett bildspel från Faddergalan


Publicerad: 2014-11-06
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström