KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Festivalfinal i Kulturarenan

140816-Augfest-1.jpg
 
Kulturarenan i Vivalla är en härlig plats där olika kulturer ofta möts. Så även kvällen den 16e augusti när Kristet Center Örebro bjöd in till Augustifestivalens sista inslag; en kväll av musik, drama, dans och berättelser från personer som fått sina liv förvandlade av Jesus.


Tio minuter över sju intar ungdomskören scenen och glädjen och gunget är ett faktum. De sjunger på engelska och svenska och det handlar om att Jesus förlåtit och förvandlat dem.
– Vi sjunger och är glada, och det är för att vi har fått möta den vi sjunger om. För egen del kan jag vittna om att han har blivit min vän. Därför kan vi sjunga att ingen är så skön som Jesus, sa Esther Bergman mellan sångerna.

Kvällens familjestämning har säkert sin grund i gemenskapen som varit under festivalveckan, att relationer knutits och fördjupats, men också att det är just flera familjer på plats. Silvia Martini, blivande tvåbarnsmamma, är en av de som delar sin livsberättelse och sitt möte med Jesus.

140816-Augfest-2.jpg– Min man och jag kom till Sverige 2004. Vi hade en liten son och kom till Sverige med stora drömmar och stora planer. Efter bara ett år gick alla drömmar sönder. Vi skilde oss och jag tyckte det var hemskt att vara invandrare i Sverige. Jag kände mig utanför och mådde inte bra. När jag försökte hitta en plats att höra hemma på blev jag som olika personer för att försöka passa in. Jag förändrade mig själv och gick samtidigt sönder. På utsidan var jag trevlig och glad men inuti var jag trasig. Jag levde så i många år tills jag en dag fick möta någon som tog emot mig precis som jag var. Jesus tog emot mig med alla mina sår, allt som inte blev bra, all besvikese, och han hjälpte mig och helade mig. Nu känner jag mig hemma. Kärleken som jag fått möta hos Jesus har helt förvandlat mitt liv, berättade Silvia Martini. Hon berättade också att hon gift sig igen med sin make och att de nu väntar sitt andra barn.

Utöver sånger och dans framfördes också ett drama under kvällen. Det illusterade hur livet kan lägga saker på oss, men att Jesus vill befria oss.
– Det du såg i dramat är vad du har hört i alla vittnesbörd. Jesus älskar människor men hatar synden, för synden förstör våra liv. Gud kom för att bli människa genom Jesus för att sätta dig och mig fria från synden. Bara Jesus kan göra det, berättade Micael Lundin.

”I am redeemed, Jesus has changed my whole life”, sjöng den 20-talet stora kören i kvällens avslutande sång. Inte bara som en körsång, utan som ett vittnesbörd från varje enskild sångare.
 
140816-Augfest-3.jpg 


Publicerad: 2014-08-16
Text: Lina Hagström
Foto: Amanda Jansson