KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Arbetsgjädje på årets Augustifestival

140812-Augfest-2.jpg
 
Årets Augustifestival är i full gång. Hemsidan har besökt festivalen och fått en pratstund med de ansvariga.


När vi ber Micael Lundin, missionspastor på Kristet Center Örebro, berätta om syftet med Augustifestivalen bubblar det över av engagemang och glädje i arbetet. Han berättar hur Gud la Vivalla på deras hjärtan när han och några fler i församlingsledningen var och bad i stadsdelen för många år sedan.
– När vi såg barnen så kände vi Guds kärlek, sen dess har vi varit här varje år! berättar han.

Förväntan bland barnen
Det är Augustifestivalens första dag, och det märks att många i Vivalla har väntat på att Kristet Centers Buskulgäng ska dyka upp på gårdarna för en veckas aktiviteter och gemenskap. Trots att festivalen inte har marknadsförts särskilt hårt i Vivalla så är det många barn och familjer på plats redan första dagen.
Det är full fart på Buskulledaren Rolf, som har dragit ihop ett gäng grabbar för en fotbollsmatch på en gård. Man undrar nästan vem som har roligast: barnen eller sextiplusaren Rolf. Alla verkar helt inne i den spontana matchen.
Strax intill står en annan Buskulledare, Karin, och hälsar på en förbipasserande mamma.
”Vad roligt att ni är här i år igen”, säger mamman, innan hon förhör sig om veckans program och lovar att dyka upp igen senare.
 
140812-Augfest-1.jpg
 
Det är säkert mycket som skiljer människorna som träffas; ålder, kön, samhällsklass, etnicitet – men det är ändå lätt att umgås. Det hörs många glada tillrop från killarna som är inne i fotbollsmatchen, eller från barnen som har utmanats på en omgång kubb av Sofie och Sara, eller på mattan där Karin och Amanda sitter och pärlar med ett gäng flickor och pojkar.
– Det är verkligen givande dagar för man får träffa så många människor, både gamla och nya ansikten, säger en Buskulmedarbetare.
När Karin går och hämtar fikalådan ställer ett femtontal barn lydigt upp i en lång kö för att få varsin bulle och ett glas saft. Samtidigt börjar regnet falla, men de flesta stannar kvar tills fikat är klart.
– Något man märker år efter år är att det finns en förväntan hos barnen när vi kommer. De står och väntar på oss och känslan är att ”nu blir det fest”, säger Johanna Karlsson, en av de ansvariga för festivalen, och fortsätter.
– Sen är det härligt att se att så mycket ordningar bara fungerar, att det kan sitta 100 barn lugnt och stilla och vänta på att Buskulmötet ska börja till exempel.
 
140812-Augfest-3.jpg
 
Buskulmöte med ansiktsmålning
På eftermiddagen är det fullt drag i Vivalla centrum. Temat för årets Buskulmöten är ”Sanna Hjältar” och det handlar om att man vinner på att vara äkta och att man är viktig och värdefull just i sitt sammanhang.
130 barn sitter och lyssnar på Linus som berättar hur man kan vara en sann hjälte i sin omgivning. De tittar på dockteater och får vara med och tävla. När den sista sången sjungs och barnen räknar ner så fullkomligt sjuder Vivalla centrum av liv och aktivitet. Snart ringar sig den långa kön till den populära ansiktsmålningen väldigt lång. Johanna Karlsson meddelar att 140 barn målades på 40 minuter, kanske något slags rekord.

Micael Lundin berättar att reaktionerna från föräldrar och andra aktörer i området är uteslutande positiva.
– Vi märker att det berör många och nu har vi också en förväntan om att få nå ännu fler vuxna. Vi bjuder in till vårt vittnesbördsmöte på lördag och då hoppas vi att många ska vara med.


Publicerad: 2014-08-14
Text: Linus Hugosson, Anna Karlsson
Foto: Linus Hugosson, Sophie Pettersson