julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Du är en viktig pusselbit

140622-Konfa-2.jpg
 
Midsommarveckan har de senaste åren varit synonym med lägervecka. Så även i år. Årets konfirmander hade läger tillsammans med Teensnet och temat var ”det stora pusslet”. Konfirmationsgudstjänsten hölls den 22 juni.


Under senvåren har tre konfirmander genomgått konfirmationsundervisning.
– Förra året var det ett rejält gäng som gick konfirmationen och i år var det inte så många, men vi vet att Gud aldrig ser till antal. Han ser varje enskild individ och varje person är viktig för honom, sa Andreas Junaeus under inledningen av konfirmationsgudstjänsten.

140622-Konfa-3.jpg– Vad vi har velat ge under konfirmationen är en grund som konfirmanderna kan utgå från för att sedan fortsätta och ta egna steg med Gud, sa Andreas Junaeus, församlingens andrepastor och ansvarig för arbetet med den unga generationen. Han höll sedan en predikan utifrån sammanhanget om Jesus och den samaritiska kvinnan i Johannesevangeliets fjärde kapitel.
– Det kristna livet är en vandring. Jesus var ledd av Guds Ande. När lärjungarna var behovsfokuserade och tänkte på mat var Jesus i stället upptagen med Guds vilja. Din mat kan också vara att göra hans vilja, att leva för något större. Det finns en mättnad som kommer av att tjäna Gud, sa Andreas Junaeus till både konfirmander och andra mötesbesökare.

Gudstjänsten var finalen på en intensiv lägervecka som bestått av både barnläger och teensnetläger för tonåringarna och konfirmanderna. Teensnetlägret var den 16-18 juni och bestod bland annat av möten och morgonsamlingar, umgåstid och gemenskap, lekar och Teensnetkampen.
– Temat har varit ”det stora pusslet” och vi har talat mycket om att alla behövs och om att hitta sig själv, inte minst kopplat till vad Gud säger om oss i psalm 139 och hur församlingen byggdes i Apostlagärningarna 2:42. Jag hoppas att tonåringarna fått se att de är betydelsefulla, att de är unika och har en plats som ingen annan kan fylla, säger Sara Huss, en av lägrets fyra ledare.
 
140622-Konfa-4.jpg
  


Publicerad: 2014-06-24