julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Påskens budskap – att lära känna Kristus

140420-påskdagen.jpg
 
Konferensen som avslutades under påskdagens kväll har på flera sätt belyst vad Jesu gärning på korset betyder för oss idag. Under söndagen firades uppståndelsen och ett fördjupat liv tillsammans med Jesus var temat för både förmiddagen och kvällen.

Stefan Salmonsson, som även predikade under påskaftons kväll, delade under avslutningsmötet ett budskap som stämde väl överens med Per-Åke Eliassons predikan på påskdagens förmiddag. Att låta Jesus få förvandla ditt liv så att du kan få vara med och förvandla andra.

Jesus och Guds ord140420-Per-ÅkeEliasson.jpg
Per-Åke Eliasson utgick under förmiddagen från Paulus egen bön, formulerad i Filipperbrevet 3:10 ”Jag vill lära känna Kristus och kraften från hans uppståndelse och dela hans lidanden”.
– Vi blir inte kristna för att underhålla en tro på Jesus tills den dagen vi dör. Vi kommer till tro för att lära känna Kristus och erövra nya erfarenheter med honom, predikade Per-Åke Eliasson.

Genom att visa på en mängd olika skriftställen i bibeln, från Första Mosebok och framåt, förklarade Per-Åke Eliasson att det är genom Guds ord vi kan lära känna djupen i Jesus. Någon som även Stefan Salmonsson tog upp under söndagskvällen.

Att följa Jesus på nytt
Söndagskvällen inleddes passande med att åtta personer döptes och på så sätt fick börja sin vandring som lärjungar till Jesus. Stefan Salmonsson fortsatte sedan att tala om en av Jesu lärjungar – Petrus. Han skildrade Petrus liv från en plats av förnekelse till en plats av förvandling, något som skedde gradvis i Petrus liv.
– Ibland tar saker lite tid i våra liv, men låt det ta tid, fastslog han i inledningen och fortsatte. Jesus har tro för oss – för den tid vi är i nu och för dit vi är på väg.

När Petrus hade gått igenom en plats av brutenhet kunde Jesus resa honom upp på nytt. Han var samma Petrus, men ändå förvandlad. Då uppmanade Jesus Petrus ännu en gång ”Följ mig”. När pingstdagen sedan kom och Petrus tillsammans med de andra lärjungarna fick vara med om en stor väckelse förstår vi genom bibeln att Petrus verkligen blivit förvandlad på djupet.
– Petrus hade gått från en plats där han själv var i centrum, till att kunna arbeta tillsammans med andra. Jesus vill förvandla dig så att du kan förvandla andra! avslutade Stefan Salmonsson.
 
140419-StefanSalmonsson.jpg 


Publicerad: 2014-04-21
Text: Anna Karlsson
Foto: Amanda Jansson, Johan Hagström