KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Ge det du har till Jesus som gett allt

140418-ÅkeCarlson.jpg
 
Långfredagen - en dag präglad av kärlek, glädje och tacksamhet till frälsaren. Men också en dag av att begrunda det offer han gav och förstå vad vi kan ge tillbaka till Herren.

Maria och nardusoljan
Under förmiddagen hade församlingen glädjen att få besök av Åke Carlsson, pastor i Livets Ord Göteborg. Redan i inledningen av mötet berättade han att han upplevt Guds ande starkt i bilen på väg till Örebro och att han hade ett särskilt budskap på sitt hjärta.

Åke Carlsson delade en målande förkunnelse om en viktig episod i Jesu liv, bara några dagar innan korset. I Johannesevangeliet återberättas det om hur en av Jesu nära vänner, Maria, smörjer mästaren med dyrbar nardusolja.

– Hon hyllade Jesus för det liv han gett henne. Hon hyllade Jesus för att hon älskade honom. Hon hade förstått något som inte ens lärjungarna hade förstått, förklarade Åke Carlsson.

Marias kärlekshandling till Jesus utmanar oss. Vad kan vi göra för Jesus? Han offrades för oss och Maria hade förstått att offra allt vad hon hade tillbaka till Jesus. Avslutningsvis delade Åke Carlsson en bön som kommit till honom i bilen.140418-Lovsångskonsert.jpg Jaebes bön om ett utvidgat område. Mötet övergick sedan i en del där församlingen kom samman för att söka Gud inför det ord som delats under förmiddagen.

En kväll av lovsång och tacksamhet
Lovsångskonserten under långfredagskvällen tog besökarna med på en resa. Från Getsemane och korsets lidande till himlens eviga glädje. Genom bibeltexter och sånger av olika slag presenterades påskens centrala budskap: att Jesus dog för alla människor och öppnade vägen till Fadern.

Alltifrån nyskrivna sånger till traditionella psalmer framfördes av kör, musiker och solister. Tillsammans med församlingen blev det både en kväll av stillhet och begrundan men också en glädjefest till Guds ära.

Här kan du se ett bildspel från konserten.


Publicerad: 2014-04-18
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström