julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En nykter och smord församling

140323-HåkanAxell.jpg
 
Hur luktar det i Guds församling? Den frågan ställde Håkan Axéll, ansvarig för LP-verksamhetens ungdomsarbete och SPIK, när han talade på söndagsgudstjänsten den 23 februari.


Axéll gjorde en historisk tillbakablick på ett Sverige som vid förra sekelskiftet var nedsupet och eländigt, men där folkväckelsen med nykterheten som en självklar del, blev motorn för den välfärd som sedan byggdes upp. Så skiftade han fokus till Sverige i dag och konstaterade att nykterheten i kyrkan inte alls är självklar.
– Berusning är flykt, men vi ska inte fly. Vi ska ha det riktiga livet och nå nya människor med buskapet om Jesus, sa Håkan Axéll, som också predikade på ungdomsmötet kvällen innan.

– När den helige Ande verkar i en församling luktar det gott, sa Håkan Axéll och beskrev hur den gammaltestamentliga smörjelseoljan är en bild på den helige Ande.
– En andefylld församling är kärleksfull, generös, trovärdig och frimodig. Väckelse händer därför att vi berättar om Jesus. Församlingen behöver en frimodighet att förmedla Jesus, sa Axéll.

Gudstjänsten avslutades med bön och förbön och även ett extra offer togs upp till förmån för nykterhetsarbetet SPIK.

www.spiknykter.com
www.lp-ung.se
www.lp-verksamheten.nu


Publicerad: 2014-03-23
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström