julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Iranskt nyår

140320-Nouruz.jpg
 
Torsdagen den 20 mars firades ”Nouruz”, det iranska nyåret, på Kristet Center Örebro. Församlingens Iranska och Afghanska vänner bjöd på en fantastisk fest med mat och bakverk från båda länderna. Cirka 130 gäster samlades i cafeterian som var vackert dekorerad med traditionell nyårsdukning där var sak har sin särskilda betydelse.


Kvällen började 17.30 med bön inför det nya året. Församlingen bad både för alla nysvenskar som kommit och deras situationer men också för Iran och Afghanistan som länder. Efter ”tolvslaget” klockan 17.57 blev det glädje, musik och kramkalas.

Förutom mat och gemenskap så fick gästerna lära sig om nyårstraditionerna från Iran och Afghanistan. Det visades också bilder och filmklipp från länderna och givetvis sjöngs nationalsångerna.

Kvällen avslutades med vittnesbörd från två personer som nyligen tagit emot Jesus. De delade starkt vad Gud har gjort i deras liv och utmanade även andra som inte tagit emot Jesus än.

- Det är en glädje att få ha en fest tillsammans med våra nya vänner, där vi får lära och ta del av deras traditioner. Vi är oerhört glada för alla nysvenskar som kommer till kyrkan och att fler och fler kommer till tro, säger Micael Lundin, missionsansvarig på Kristet Center Örebro.

Klicka här för att se ett bildspel från kvällen. 


Publicerad: 2014-03-22