julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Vad är det som händer och vart är vi på väg?

140316-PAE-KCPlay.jpg
 
Precis som de senaste söndagarna utgick pastor Per-Åke Eliasson sin predikan den 16 mars i 2 Petrus brev 1:10-11 där det står om att göra sin kallelse och utkorelse fast. Denna söndag talade han utifrån temat ”Vad är det som händer och vart är vi på väg?” och berörde också Ulf Ekmans konvertering till romersk-katolska kyrkan.

Sedan nyår har verserna 10 och 11 i 2 Petrus brevs första kapitel legat som grund i pastor Per-Åke Eliassons undervisning.

Gör i stället allt ni kan, bröder, för att befästa er ställning som kallade och utvalda. Gör ni det kommer ni aldrig på fall, ty då skall ni få fritt och öppet tillträde till vår herre och frälsare Jesu Kristi eviga rike. ”

I predikan kommenterade Per-Åke Eliasson också det faktum att Ulf Ekman förra söndagen annonserade att han valt att konvertera till den romersk-katolska kyrkan.
– Livets Ord är en lokal församling men har genom sitt enorma missionsarbete kommit ut på många platser i Sverige och övriga världen. Vi är också del av det arbete som har vuxit fram genom Livets Ord och därför vill jag ge några kommentarer kring detta. Som pastor för församlingen Kristet Center Örebro vill jag skapa en tydlighet för dig som medlem och även för andra, var vi står som församling, sa pastor Per-Åke Eliasson.

I sin predikan berörde han fyra avgörande skäl som Ulf Ekman angett för sitt beslut att lämna Livets Ord och för sin konvertering till romersk-katolska kyrkan.
– Jag kan inte förstå och ansluta mig till dessa slutsatser och därför vill jag idag ge dig ett besked om den grund vi som församlingen står på och den väg vi har valt och fortsatt väljer att gå på, sa Per-Åke Eliasson

Klicka på länken för att ta del av predikan i sin helhet på KCPlay.


Publicerad: 2014-03-18