julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bönekonferens med fokus på Sverige

140104-NB-bon.jpg
 
I söndags kväll avslutades de nationella bönedagarna, en konferens som bestått i både möten och olika typer av bönepass. Fokus under konferensen var lördagen då pastorer från olika delar av Sverige anslöt sig för att stå tillsammans i bön för de lokala församlingarna de representerar.

Per-Åke Eliasson inledde lördagens bönepass med att beskriva syftet med Mission Sweden. Med hjälp av konkreta bibelsammanhang delade han visionen om att resa upp en pionjäranda i alla åldrar där nästa generation tränas. Att be för lokala församlingars genombrott där pastorer i Sverige står tillsammans utan något positionstänkande. Fokus ligger också på att resa upp evangelistens tjänst och verka för goda kopplingar mellan evangelisten och pastorn.

140104-NB-LennartFjell.jpg
Lennart Fjell, Bengtsfors
 
Förbön för de lokala församlingarna
Under dagen var olika platser representerade: Bengtsfors, Jönköping, Götene, Borås och Ödeshög. De pastorer som var där fick tillfälle att dela konkreta utmaningar de möter i sin bygd men också vittna om genombrott. Sedan formulerade de tre böneområden som man sedan bad för i små grupper. Återkommande för alla pastorer var bön om en brinnande nästa generation som kan ta vid stafettpinnen vilket också togs upp i ett separat böneområde. Till sist lades också fokus på den äldre generationen, som rent naturligt gått i pension, men som har så mycket visdom, erfarenhet och Gudsliv att ge vidare.

Bön- och lovsångskonsert
Bönekonferensen avslutades på söndagkvällen med en riktig glädjefest. Kvällen bestod i proklamationssånger, tillbedjan och sånger om Guds kärlek till oss. Detta varvat med bön och proklamation av Guds ord.
Godfrey Birtill delade ett personligt vittnesbörd om en brokig uppväxt, men med en mamma vars kärlek var gränslös. Så är det också med Gud.
– Vi behöver bli trygga i att Gud älskar oss, oberoende vad vi gjort eller vilka vi är!

140105-GodfreyBirtill-2.jpg
 
Alla möten går att ta del av igen på KCplay.se. Besök gärna missionsweden.se för mer information.


Publicerad: 2014-01-06
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström, Hanna Karlsson