julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bildspel: Nyår med fest och inriktning

131231-Nyar-1.jpg
 
Nu ligger året 2013 bakom oss och 2014 har precis börjat. Det nya året firades in hela nyårsaftonen lång på Kristet Center Örebro. Först med nyårsmöte klockan 19.00 och sedan nyårsvaka klockan 22:30.

Nyårskvällen på Kristet Center Örebro inleddes traditionsenligt med en riktig familjefest i en nästan fullsatt lokal. Kvällens värdtrio guidade publiken genom året som gått och med hjälp av bilder målades 2013 upp som ett mycket händelserikt och spännande år. Mellan tillbakablickarna fylldes kvällen av sång, dans, tävling, dockteater och humor. Det bjöds bland annat på favoriter ifrån Finally Livin’ och familjegudstjänster samt härliga nummer från ungdomskören och dansgruppen, allt till publikens stora förtjusning.

Sedan var det dags för nyårssupé och gemenskap i cafeterian. För tonåringar och barn fanns det gott om aktiviteter att ta del av innan nyårsvakan.

Tonvikt på ett fördjupat och äkta liv med Gud
I vanlig ordning delade pastor Per-Åke Eliasson ett tongivande budskap för det nya året, ett budskap som inleddes i 2 Petrus brev 1:10-11.
Gör i stället allt ni kan, bröder, för att befästa er ställning som kallade och utvalda. Gör ni det kommer ni aldrig på fall, ty då skall ni få fritt och öppet tillträde till vår herre och frälsare Jesu Kristi eviga rike. ”
Det är angeläget för Guds folk att förankra sig och slå djupa rötter i det som är vårt uppdrag och kallelse. Alternativet till förankring är anpassning och att formas efter den tid vi lever i. Svensk kristenhet idag är inte förankrad i Guds ord. Det räcker inte att ha Bibeln som en andaktsbok. Du måste vara förankrad i Guds ord, sa Per-Åke Eliasson. Han gjorde också nedslag i Timoteusbreven där han hämtade viktiga och vägledande ord.
 
131231-Nyar-2.jpg
 
Hav akt på dig själv
Vår tid präglas av människor som har fullt upp med att ge akt på varandra. Via bloggar har vi gärna synpunkter på allt och alla. Men Guds ord uppmanar oss att ha akt på oss själva, inte på varandra. I alla tider finns en risk att det som börjat rätt ändå slutar fel. Vi behöver befästa vår kallelse för att inte komma ur kurs och för att vara redo för skörden.
Förbli i det du har fått lära dig
Bli kvar i det du lärt dig. Var trogen och trofast i det som Gud en gång har gett dig.
Blås liv i det andliga livet
Genom tacksamhet, att alltid tacka och prisa Gud, håller vi elden brinnande. Om det så bara finns en liten glöd är det möjligt att blåsa liv i det så att det tar fart på nytt.
Lev i sunda, gudfruktiga, uppriktiga, ärliga och långsiktiga relationer
Vi behöver vara kristna och leva tillsammans med kristna som lever ut ett kristet liv, inte bara berättar om det. Vi behöver ta ansvar för varandra och både ha och bli andliga mödrar och fäder.
Lev alltid i nykterhet
Vi behöver en dubbel nykterhetsrörelse. Kristna som står för absolutism när det gäller alkohol, men också för en andlig klarsynthet och nykterhet.

Bygg, skörda, strid
Per-Åke Eliasson delade också tre nyckelord som han uppfattat att Herren betonat och som kommer att känneteckna kommande år. Dessa var bygg, skörda och strid.
– Jag tror att vi lever i en skördetid. I Sverige finns många fält som har mognat till skörd, inte minst ibland alla internationella människor som lever i vårt land. Därför måste vi vara rotade och stabila så att vi kan bygga den lokala församlingen och strida för skörden, sa Per-Åke Eliasson.


Klicka här för att se ett bildspel från nyårsfirandet.


Publicerad: 2014-01-01