julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Adventshelgen på Kristet Center Örebro

131201-Adventshelg.jpg
 
Det är advent, det är advent...” Så sjöng den stora adventskören under söndagens gudstjänst. Predikan handlade sedan om konsten att leva i väntans tider. Adventshelgen i kyrkan startade dock redan dagen innan, då cafeterian, för fjärde året i rad, fylldes av julpyssel och julpysslare i alla åldrar.

Julstämningen infann sig snabbt på lördagen i takt med att alla pysselsugna intog borden och släppte loss i sin skaparglädje. Precis som tidigare år var det ett gediget utbud med många olika pysselstationer, och oavsett ålder och tidigare pysselerfarenhet fanns något som passade alla.

Hur många år har du varit på Julpysseldagen? Vad har du pysslat i dag? Vad är det bästa med Julpysseldagen?

131130-Julpyssel-enkät-1.jpgJana Hugosson, Rebecka Sundström och Lovisa Sundell
1. Det är tredje året för oss alla.
2. Julgranar, stjärnor. hjärtan... Det är roligt när man får pilla mycket.
3. Det är mycket jul... väldigt mysigt. Man får umgås och det är väldigt rolig stämning.


131130-Julpyssel-enkät-2.jpgPy Wennberg
1. Det är första gången jag är med.
2. Granar, ängel och snöflinga... jag skulle vilja hinna med allt men det kanske blir svårt!
3. Alla är väldigt glada och kreativa och det är mycket julkänsla! Barnen gillar det verkligen och frågade om det är varje år. Det är väldigt skön stämning.

131130-Julpyssel-enkät-3.jpgIrene Wester
1. Det är tredje året jag är med.
2. Jag pysslar julkort. Det är det bästa!
3. Gemenskapen, att jag får tillfälle att träffa min sonhustru och barnbarnen en extra gång kring jul. Det är väldigt fin gemenskap, alla är så hjälpsamma och ger tips! Sen är det väldigt hög kvalité på pysslet.


Söndagens gudstjänst inleddes med välkända och klassiska adventspsalmer såsom
Hosianna, Davids son och Det susar genom livets strid. Pastor Per-Åke Eliasson predikade sedan om konsten att leva i väntans tider.
– När det saknas förståelse för syftet med väntan blir vi passiva och uppgivna, och väntan i sig blir något tärande och destruktivt. Men vi kan i stället leva konstruktivt med väntan och samverka med den, sa han inledningsvis.

Efter gudstjänsten fikades det köttbullmackor och pepparkakor, och många gjorde ett besök i bokshopen som var extra välfylld då Lennart Åsberg var på besök med fina julklappstips och erbjudanden.
 
131201-Adventsgudstjänst.jpg 


Publicerad: 2013-12-01