julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Kretsloppis - bytardag

131026-Kretsloppis-1.jpg
 
Hallå där, Marian Hautamäki! Initiativtagare till ”Kretsloppis” som hölls på Kristet Center Örebro lördagen den 26 oktober.

Hur såg dagen ut? Vad köptes och såldes? 
Vi hade öppet kl 11-13 och till skillnad från andra bytardagar som oftast endast säljer barnkläder så sålde vi allt förutom större möbler. Jag tror att många fyndade bland de saker som lämnats in. Folk tycker det är ett roligt sätt att handla på när de vet att pengarna går till något bra samtidigt som man kan göra riktigt bra klipp på köpet! Allt som inte såldes, och som säljaren inte ville ha tillbaka, skänktes till Mellringekyrkans second hand-butik re:form och det tycker vi är extra roligt eftersom det blir ett kretslopp av allt och välsignelse åt alla håll!

131026-Kretsloppis-2.jpgVad är dina tankar efter dagen? 
Jag känner en mättnad efter dagen. Det är många intryck och mycket saker som man ställs inför just för att det var första gången i församlingens historia vi höll ett s.k. Kretsloppis. Det ska bli spännande att utveckla detta ännu mer så att det blir så bra som möjligt. Det vore roligt om det blir något återkommande som folk gärna kommer tillbaka till.

Var det mer eller mindre besökare än väntat?
Det var ungefär som vi väntade oss eftersom det var första gången. Det var folk här hela tiden och jag tror att ju fler gånger vi har detta så kommer mer och mer folk strömma in! Särskilt roligt var att det kom människor som aldrig varit här förut och vi hoppas att de vill komma tillbaka hit på nästa Kretsloppis. 

Hur mycket pengar kom in till arbetet i Afrika? 
På två timmars öppettid såldes det för hela 14.000 kr! Av de går 5200 kr till föräldralösa barn i Afrika! Många valde att skänka hela sitt försäljningsbelopp, och inte enbart de 20 procenten.

Blir det fler sådana här dagar?
Nästa tillfälle är inte spikat ännu. Det vi vet är dock att vi vill utöka öppettiden till tre timmar. Vi hoppas att få loss ännu mer till nästa tillfälle och ta lärdom av detta tillfälle som varit och finslipa vissa saker för ett ännu trevligare och härligare Kretsloppis!
 
131026-Kretsloppis-3.jpg 


Publicerad: 2013-10-30
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström