Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Fredag 19:00
Ungdomsmöte - Arise

Lördag 12:00
Buskul
i Vivalla

Söndag 10:00
Gudstjänst
Per-Åke Eliasson
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Församlingsmöte
för medlemmar

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Kvinnofrukost - påfyllnad för både kropp och själ

130928-Kvinnofrukost-1.jpg
 
Klockan är nio på lördagsmorgonen och ett hundratjugotal
kvinnor är samlade i cafeterian, fulla av förväntan. Kanske beror det på den oerhört lockande frukosten som står framdukad och färdig att hugga in i, eller på att i härlig gemenskap få sitta ner och lyssna till Marie Salmonsson. Eller kanske både ock.

130928-Kvinnofrukost-3.jpg"Glädjens Herre, var en gäst..." . Den klassiska bordsbönen sjungs av den samlade skaran. Blont, svart, rött och grått hår. Det är en härlig blandning kvinnor som alla fyller sina tallrikar med allt från bröd, vindruvor, yoghurt, rostbiff, kakor och för många det naturliga valet: en kopp kaffe. Vid borden pratas det på friskt, som det kan vara när kvinnor samtalar och utlägger. I sorlet delas erfarenheter och tankar.

Kraften i förlåtelse
När alla är mätta och belåtna i kroppen fortsätter kvinnofrukosten med mat för själen inne i kyrksalen.
Får inte själen mat så blir det fattigt och vi är så glada att få lyssna till Marie Salmonsson idag, säger Hedvig Eliasson.
Marie Salmonsson delar frikostligt och personligt från sin livsresa. Om hur en tragedi som drabbade familjen fick henne att komma in i en depression, men också om hur Gud visade förlåtelsens väg ut.
Det som var mig så bittert har nu blivit en resurs. Vi måste förlåta människor, oss själva och sammanhang, för annars kommer vi att vara bundna och hamna i bitterhet och besvikelse. När det var helt svart för mig kom Gud med ett ord. Det står i Johannesevangeliet 3:16 att Gud älskar oss så mycket att han lät sin ende son Jesus dö för att kunna ta vår synd och skam och ge oss evigt liv. Det är en kärlek fylld av förlåtelse.
 
130928-Kvinnofrukost-2.jpg 


Publicerad: 2013-09-28
Text: Maria Bernhardsson
Foto: Maria Bernhardsson