julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Årets pionjärskola är igång

130825-Pionjärer-1.jpg
 
Måndagen den 26 augusti startar årets pionjärskola. Under gudstjänsten den 25 augusti presenterades årets team och församlingen bad och välsignade deltagarna.

I slutet av gudstjänsten tog pastor Per-Åke Eliasson upp pionjärteamet på scenen.
– Ja, pionjär kan man ju vara hela livet. Men de här ungdomarna har valt att gå ett pionjärår! Ni ska veta att ni är så betydelsefulla för oss, och så betydelsefulla för Gud, sa pastor Per-Åke Eliasson.

Terminen inleds med en vecka av undervisning, bön och gemenskap ute på församlingsgården Västanås. Sedan drar det riktiga arbetet igång och arbete kommer det inte att vara brist på. Teamet kommer att få ta del av det dagliga församlingsarbetet med allt vad det innebär. Dessutom kommer de regelbundet att sändas ut till andra platser. Exempelvis Vivallas ungdomsgård och församlingen Ordet i Ödeshög. Pastor Per-Åke Eliasson förklarade syftet med Pionjärskolan.

– Tanken är ju dels att få avskilja ett år för Herren, att få ställa sitt liv till förfogande för honom. Men det handlar också om att på nära håll få se hur det är att arbeta på heltid i en församling.
Han uppmanade också ungdomarna att lita helt på Gud och att inte jämföra sig med varandra.
– Ni kommer känna att ni inte räcker till, och det gör vi ju inte. Det är därför vi har Gud! Ni kommer också frestas att tänka att den ene är bättre än den andre, men det är inte sant.

Avslutningsvis bad församlingen för de sex förväntansfulla ungdomarna som nu kliver in i ett år av mycket glädje, arbete och spännande äventyr tillsammans med Jesus.

130825-Pionjärer-2.jpg 


Publicerad: 2013-08-25
Text: Anna Karlsson
Foto: Sophie Pettersson