julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Äventyr på årets Augustifestival

130813-Augustifestivalen.jpg
 
Barn i hundratal, bullar i tusental och tacksamhet i överflöd. Årets augustifestival i Vivalla har just avslutats och när Johanna Karlsson, en av de ansvariga för festivalen, summerar veckan säger hon att det finns en förväntan i luften på att Gud är på gång! 

När teamet började packa upp på Författargatan, Balladgatan och grusplanen i Vivalla dröjde det inte länge förrän ryktet spred sig om att Augustifestivalen hade inletts. En förälder uttryckte att hon gått väntat och spanat efter Buskul hela sommaren. Gemenskap, lekar, fika och sport stod på schemat. Johanna Karlsson, ansvarig för arbetet med barnen i Vivalla, cirkulerade på de olika platserna och mötte barn och föräldrar.
– Det rör alltid vid mig att se hur otroligt många barn som känner till och uppskattar församlingens arbete i Vivalla. På nolltid har det samlats sammanlagt över 130 barn på de olika platser vi befinner oss på dagarna och det är fantastiskt!

Klockan tre var det i vanlig ordning dags för Buskulmöte i Vivalla Centrum. Där fick barn och föräldrar höra om att ”Ditt liv är ett äventyr” och hur Gud kan få finnas med som din guide när du upptäcker ditt alldeles egna äventyr. Det blev riktig feststämning i Centrum och efteråt stod över hundra barn i kö för att bli ansiktsmålade. Reaktionerna från Vivallaborna är positiva.
– Vi möter glädje och tacksamhet för det vi gör för barnen på sommarlovet. Några tonåringar sa till en av medarbetarna att det vi gör ger respekt så det är väl ett gott omdöme, berättar Johanna Karlsson.

På torsdag och fredag ordnades gemenskapskvällar där hela familjen kunde komma och vara med. Många familjer som varit med under dagarna slöt upp även på kvällarna och samlades kring en kubbmatch eller på en filt i sommarkvällen. Även på lördagkvällens vittnesbördsmöte anslöt många av de familjer som deltagit under veckan och det blev en härlig kväll med Jesus i centrum och många vittnesbörd om att Gud frälser, helar och upprättar. 

Bildspel från Augustifestivalen


Publicerad: 2013-08-17
Text: Anna Karlsson
Foto: Anna Karlsson