KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Härlig mötesplats för stora och små

130425-Öppnaförskolan-1.jpg

Under de två och ett halvt år som Öppna förskolan Dungen varit igång har många sånger sjungits, många pyssel pysslats och många erfarenheter utbytts.  
– Målet är att vara en plats
där jag som förälder blir uppmuntrad och kan hitta ett stöd i föräldrarollen, säger Anna-Karin Sandell, en av de ansvariga för Öppna förskolan Dungen.


En vanlig dag på Öppna förskolan, som hittills haft öppet på torsdagsförmiddagar, innehåller lek, fika, sångsamling och pyssel. Kort sagt finns någonting för barn i alla åldrar.
– Jag har själv besökt öppna förskolor när jag varit hemma med våra fem barn. Det var väldigt uppskattat. Det jag möjligen kunde sakna var anpassade leksaker och aktiviteter för äldre barn, inte bara spädbarn. Det försöker jag tänka in nu, att det ska finnas något kul för alla, säger Anna-Karin Sandell.

Och kul har barnen. Så fort skor och ytterkläder är av dyker en del barn direkt på tågbanan medan andra lägger pussel, lagar mat vid spisen eller läser böcker. Och vid pysselstunden efter sångsamlingen deltar oftast de lite äldre barnen med störst iver.

Öppna förskolan är ett helmysigt ställe att komma till som barnen älskar. Det blir lite av veckans happening att komma hit, säger Rebecka Hagsten som är här tillsammans med döttrarna Angelie och Emelie.

130425-Öppnaförskolan-3.jpg

– Det är roligt för alla. Min dotter har väldigt kul här och jag uppskattar att få träffa andra föräldrar. Det är en väldigt bra kombination, säger Erika von Malortie, mamma till Joella.

Just gemenskapen är något som flera föräldrar beskriver som värdefullt.
– Det är precis det som är tanken med öppna förskolan. Det ska få vara en mötesplats där uppmuntran, tips, råd och erfarenheter kan delas på ett enkelt sätt. Man kan känna sig mer och mer unik och originell ju längre man är hemma med sina barn och då är det värdefullt med en plats där man kan mötas och uppmuntra varandra i att välja det som är bäst för just den egna familjen, säger Anna-Karin Sandell.

Öppna förskolan Dungen är öppen för alla som vill komma med sitt eller sina barn. Eller barnbarn för den delen.

– För mig som har flera barn är det toppen att kunna droppa in när som helst. Då kan jag se vad som funkar just den dagen. Ibland kommer vi när det öppnar kvart över åtta och ibland kommer vi bara en stund på slutet. Att det finns fika att köpa, hakklappar och bebismuggar att låna är också väldigt bra. Och mikro. Det underlättar väldigt mycket, säger Crista Junaeus, trebarnsmamma.

130425-Öppnaförskolan-4.jpg 


Publicerad: 2013-05-06