KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Besök av ECI:s grundare Tomas Sandell

130210-Israelifokus-TomasSandell-2.jpg

Just nu är Kristet Center inne i en intensiv period när det gäller församlingens Israelarbete. För två veckor sedan hölls den årliga Minnesdagen för Förintelsens offer och så sent som i söndagskväll (10 februari) hölls det första av två kvällsmöten under temat ”Israel i fokus”. Talade gjorde Tomas Sandell från Finland, grundare av den Europeiska Koalitionen för Israel.  

Få visste vem han var innan han kom på besök, men många var uppmuntrade när de lämnade kyrkan efter att ha lyssnat till Tomas Sandells berättelse om sitt liv. Det var hans första besök i en församling här i Sverige.
– Jag växte upp som troende, men församlingen var inget som jag levde med. Jag förknippade den med musicerande och själv var jag mer intresserad av sport.

1986 kom han i kontakt med Kjell Sjöbergs förbönsarbete och även hans profetskola. Sjöberg fick under resten av sitt liv ha en stor påverkan på Tomas och på dennes livsval. I samband med detta tog Sandells liv en annorlunda riktning då han blev pastor för en missionsförsamling med blott 5 medlemmar. Många runtomkring honom frustrerades över att han kastade bort en lovande karriär inom diplomatin, men själv upplevde han Guds maning som klar och tydlig.
– Om något i livet blir viktigare än enkelheten i att tjäna Herren så är man på fel väg.

Bara några år senare skulle han dock få bruk av tidigare livserfarenheter då han fick förtroendet att representera den svensktalande delen av Finland nere i Europaparlamentet i Bryssel . Där arbetade han i 7 år och under den tiden startade han även upp regelbundna bönefrukosttillfällen i parlamentet, något som mötte motstånd.
– Det var svårt på en plats där folk varken uppskattade bön eller frukost.

”Fanns det någon i Bryssel som står upp för judarna?”
Men initiativet växte och när han väl lämnade sitt ämbete i Bryssel hade till och med parlamentets talman varit huvudtalare på en av frukostarna. I detta skede upplevde Tomas Herrens tilltal att flytta tillbaka till Finland och utan att veta vad han skulle göra gick han sen arbetslös under ett flertal månader innan Gud uppenbarade sin vision.
– Herren frågade mig: ”Fanns det någon i Bryssel som stod upp för judarna?” Mitt svar blev nej, men jag vågade inte ge mig till det direkt.

Efter att Gud bekräftat det ytterligare gav sig Tomas slutligen till det arbete som skulle bli European Coalition for Israel , ett arbetet vars syfte var och är att väcka olika typer av frågor inom EU-parlamentet gällande Israel som stat.
– Det finns så starka röster emot Israel idag. Och vår målsättning är att ingen i EP ska kunna säga att det inte var någon som sa något annat.

Tomas beskrev på ett målande sätt om en situation då han själv, mitt i FN:s Generalförsamling, tillsammans med sin grupp medarbetare ensamt applåderat för Israels ambassadör vid uppgraderingen av Palestinas status i FN. Något som fick stora rubriker runt om i världen. Han tryckte också slutligen på vikten av bön för Israel.
– Den viktigaste kampen sker i bönekammaren.


Publicerad: 2013-02-10
Text: Viktor Gerdin
Foto: Johan Hagström