KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hallå där, Micael Lundin...

MLDu reser till Uganda den 19 januari.

Vad ska du göra där?
Jag kommer att vara på en undervisningsvecka för ett hundratal pastorer. Församlingen som vi samarbetar med i Uganda har ungefär 200 dotterförsamlingar och vi har en pastorkurs under 2012-2013 där vi intensivstuderar under en vecka vid fyra olika tillfällen. Detta är den tredje veckan i den kursen. Detta tillfället är det pastor Harry Andersson och jag som delar på undervisningen.

Vi kommer också ha ett seminarium med ledarskapet i huvudförsamlingen i Kampala, samt att predika på deras söndagsmöten.

Du är borta i drygt två veckor. Vad gör du den andra veckan?
Under den andra veckan kommer jag att jobba med vårt fadderprogram Soluppgång tillsammans med Jessica och John Wirhall som också kommer ner till Uganda då. Det blir både att följa upp mycket av det vi gjorde under året när jag och familjen bodde där men vi kommer också att tala om ett nytt projekt vi vill genomföra. Något vi återkommer om i ett senare skede.

Till sist kommer jag att åka till Kenya och besöka Thomas Muthee. Han står oss som församling väldigt nära och det ska bli väldigt roligt att hälsa på honom.

Hur känns det att åka tillbaka Uganda efter att ha bott där i ett år?
Jag har ju varit nere varje år under de senaste tio åren men det känns så klart väldigt speciellt att komma ner denna gången. Det blir ju första gången sedan vi bodde där. Det blir härligt att komma ner och träffa kära vänner, både i Soluppgångsteamet och i församlingen.

Vad har du för förväntan på resan?
Många av pastorerna har ingen utbildning och därför är dessa dagar de enda där de får ta del av undervisning. Vi har sett en underbar förvandling i många pastorer tidigare och jag förväntar mig att de ska få tag på ordet ännu mer och att det ska bära frukt. Denna vecka kommer vi att undervisa om församlingen, pastorsrollen och biblisk ekonomi.

När det gäller Soluppgång förväntar jag mig att se hur arbetet gått framåt och att vi ska komma igenom med det vi behöver. Sen ska det bli väldigt roligt att träffa alla vänner och jag ser också framemot den afrikansk solen. Vi kommer ner under den varmaste årstiden och jag ska njuta av den.


Publicerad: 2013-01-11