julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tid för Sverige. Tid för erövringar. Tid för nya steg.

121231-Per-ÅkeEliasson.jpg

Nyårsmöte, nyårssupé och nyårsvaka. Det nya året firades in rejält på nyårsaftonskvällen. Och när ett år gick mot sitt slut och ett annat skulle ta vid talade pastor Per-Åke Eliasson om att rätt förstå tiden vi lever i.

– Vi behöver förstå tiden och vad som är viktigt i varje tid. Varje säsong bär med sig olika förutsättningar. Detta är angeläget för alla kristna att veta för det är avgörande för vad vi kan få ut av säsongen. Precis som bonden behöver vi vara uppmärksamma på när säsonger och förutsättningar förändras, sa Per-Åke Eliasson i inledningen av nyårsvakan.

– Jag är övertygad om att det i Herrens hjärta är tid för Sverige. Detta signalerar också en ny säsong där det finns bättre förutsättningar än någonsin att hjälpa människor till tro. Sverige är på väg in i en andlig vårtid.

Eliasson talade också om att varje troende har ett eget löftesland att erövra, nämligen sitt eget liv.
– I äktenskapet, familjen, relationer, jobb, livet med Gud så är det tid för nya erövringar. Det finns tider som är till för att stabilisera något men just nu är det mer gynnsamt än någonsin att erövra. Det är säsong för att bryta igenom på svaga områden.

– Det är också tid för nya steg. Förändringar. Att göra det man aldrig gjort förut. Att till och med göra det omöjliga. Jesus utmanar hela tiden människor att göra det omöjliga. Till den lame mannen sa han: res dig upp och gå. Ibland ser vi på omöjliga situationer som ursäkter för att inte göra Guds vilja, men oftast är de omständigheterna de mest perfekta för genombrott. Stormen var miljön för Petrus att göra något han aldrig gjort förut när han gick till Jesus på vattnet, sa Eliasson och
uppmanade till att inte stanna vid tanken att ”det här har jag aldrig gjort förut”.
– Om vi flyr det ovana och omöjliga kan vi missa det Gud har för oss. Vi lever i en tid nu då vi kan få fatt på väldigt mycket, sa han.

121231-Nyår-1.jpg
Värdarna Viktor och Linus levererade under nyårsmötet. Bland annat höjdpunkter från det gångna året.

121231-Nyår-2.jpg
Syskonen Börjesson och syskonen Johansson framförde två sånger.

121231-Nyår-3.jpg
Dansgruppen fick lokalen att gunga.

121231-Nyår-4.jpg
Praoeleven Mats kom och "stryde upp" en hämta-saker-i-publiken-tävling.

121231-Nyår-5.jpg
Kristet Centers play-sajt, KCPlay.se, lanserades under kvällen.

121231-Nyår-6.jpg
Höjdpunkten från senaste Finally Livin´ - En värdefull jul.

121231-Nyår-8.jpg
Under nyårsvakan talade Per-Åke Eliasson.

121231-Nyår-7.jpg
Kvällen avslutades med ett rejält fyrverkeri.


Publicerad: 2013-01-01
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström