KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Grenadjärskolan samlade in 31000 till barn i Uganda

Grenadjärskolan-loppis.jpg

Grenadjärskolan har under höstterminen 2012 arbetat mycket med ämnet tacksamhet. Ett praktiskt projekt som genomförts har varit att på olika kreativa sätt samla ihop pengar till Soluppgångsbarnens julfest. Totalt blev det 31000 kronor.

– Hela skolan har varit engagerad, från de minsta till de äldsta, säger Grenadjärskolans rektor Yvonne Wirhall.

Grenadjärskolan-basar.jpgAtt bli tacksam för det man har – och att ge till dem som inte har, det var tanken bakom Grenadjärskolans projekt att samla in pengar till Soluppgångsbarnens julfest. Soluppgång anordnar varje år en julfest för fadderbarnen innan jullovet börjar. Den kan innebära en liten utflykt någonstans där man har en fest med program och aktiviteter och sedan får barnen en julklapp att ta med sig hem. Ofta består den av en kasse med mat som man kan dela med familjen hemma över julhelgen. Någon gång har det också funnits ekonomiska möjligheter att skicka med en liten personlig sak till varje barn. 

Målet för Grenadjärskolans insamling var att kunna förgylla julfesten för dessa barn.
– Vi fick in 31000 kr. Av dessa pengar var cirka 13000 från loppisen vi hade den 23 november. Resten har klasserna bidragit med genom att samla in pengar hemma, panta burkar och så vidare. Ytterligare cirka 3000 kom in genom en basar som klass 4 och 5 anordnade efter en gudstjänst på KC, berättar rektor Yvonne Wirhall.

Micael Lundin som bott i Uganda och arbetat med Soluppgång tillsammans med sin familj är glad över insamlingen.
– Julfesten är en dag som i princip är årets stora höjdpunkt för de flesta av barnen.


Publicerad: 2012-12-12
Text: Lina Hagström
Foto: Micael Lundin