julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Julpysseldagen - redan en klassiker

121201-Julpyssel-1.jpg

Det finns många olika sätt att uppleva julstämningen såhär i början av december. En del lyssnar på julmusik och andra pysslar. Båda dessa delar fick alla de som begav sig till Kristet Centers julpysseldag i lördags uppleva. Detta var 3:e året i följd som det arrangerades utav församlingen.
Det har blivit lite av en tradition för oss, sa Elenor Cortez, en av många föräldrar som var på plats tillsammans med sina barn.

121201-Julpyssel-4.jpgÖver 110 personer hade samlades under lördagen mellan klockan 10 och 15 för att fixa pyntet inför den stundande julen. Utbudet var stort och det gjordes alltifrån små jultomtar till diverse granpynt och klassiska smällkarameller. Utbudet var något som uppskattades av många.
Ja, det har uppfyllt mina förväntningar. Det är välorganiserat men samtidigt mysigt. Sedan finns det så mycket fina saker så det är svårt att misslyckas med det man gör, påpekade Viktor Magnusson, som var där för första gången.

Utökat utbud
Tillgången av material och saker att kunna göra var något som det satsats på extra i år.
Vi har utökad till 10 stycken stationer, varav hälften är nya, och vi har personer utplacerade vid varje station för att kunna bistå om man behöver hjälp, berättade Jenny Kihlberg ,som tillsammans med Rakel Hugosson haft huvudansvar för dagen.
121201-Julpyssel-3.jpg Förberedelserna för detta började redan i september med planering för vad som skulle köpas in så personligen är jag ganska nöjd med julpynt just nu, skrattar hon.
Av de som var där var åldrarna väldigt blandade, alltifrån små barn till pensionärer satt och pysslade med det de fann intressant.

Pyssel för alla åldrar
Vi har sett till att det finns både enkla pyssel för barnen men även mer avancerade saker att göra.
Klockan 12 pausades pysslandet och fika serverades av klass 9 på Grenadjärskolan som passade på att sälja för sin kommande Englandresa. Under stoppet tog många chansen att sitta ner och prata med både gamla och nya bekanta och gick sedan tillbaka för att fortsätta med det man var mitt uppe i. Och även om pysslandet i sig höll bra klass så var det gemenskapen som uppskattades mest av besökarna.
Detta är ett perfekt tillfälle för okristna att få komma till kyrkan och möta den här miljön. Tröskeln är låg och det är härlig gemenskap, uttryckte Ann-Marie Johansson, som var på pysseldagen för första gången.
Sammanfattningsvis var det en mycket uppskattad dag och denna händelse som endast funnits i 3 år kan nog redan nu räknas som en klassiker. Sett till uppmärksamheten kommer nog platserna fyllas snabbt även nästa år. Varm välkomna då!

Klicka här för att se ett bildspel från julpysseldagen. 


Publicerad: 2012-12-02
Text: Viktor Gerdin
Foto: Hanna Karlsson