julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

"Det blir en bred musikupplevelse"

Andreas-Hallå.jpg

Hej Andreas Junaeus...
…den 15 och 16 december är det julkonsert på Kristet Center.

Hur går det med förberedelserna inför konserterna?
– Det går bra. Vi har bland annat arbetat med några sånger som inte var med förra året. Några av dem är gamla klassisker och andra är nyskrivna sånger som gjorts av personer i församlingen. De gamla sångerna har också fått nya arrangemang för att ge dem en mer personlig touch. Det är fler sånger i år och det blir en bred musikupplevelse med alltifrån solister, trio och kvartett till körarrangemang.

Det är inte ont om julkonserter i juletid. Vad gör dessa konserter så speciella?
– En sak är att hela julkonsertens intäkter går till föräldralösa barn i Uganda. Församlingen går in och täcker alla omkostnader så att vi kan skicka ner varenda krona av intäkt. Julen handlar om att ge och att gå på dessa konserter blir ett sätt att ge. Sen blir julkonserterna speciella utifrån att det är församlingens konsert. Det är våra aktörer, solister och körer, och också egna arrangemang och sånger. Plus att vi vill presentera julevangeliet. Sångerna och musiken kommer varvas med bibeltexter och på så vis ges julberättelsen ett sammanhang. Vi vill visa att Jesus, som julen handlar om, var den frälsare som folket att ropat på under många hundra år. Men inte bara att han var en frälsare utan att han är det i dag för alla människor som har mött honom.

På vilket sätt är du själv delaktig och vad har du för förväntningar?
– Jag är arrangör och producent och så finns jag med som solist på en sång. Mina förväntningar är att konserterna ska få betjäna människor. Jag tror att publiken också kommer att uppskatta den personliga prägeln på konserten, att den är lite unik. Jag har också en förväntan på att människor som kommer inte bara ska få höra budskapet utan också få möta det.

Hur får man fatt på biljett till dessa tillfällen?
– Biljettförsäljningen sker i samband med våra gudstjänster då informationskontoret är öppet. Där kan man också förköpa julsmörgåsen som serveras efter julkonserterna. Har man frågor går det att ringa in på telefonnummer 019-32 50 07.

111218-Julkonsert.jpg 
Bild från förra årets julkonsert


Publicerad: 2012-11-30