julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Per-Åke Eliasson på invigning hos församlingen Ordet i Ödeshög

121124-Odeshog-1.jpg

Fullt hus första kvällen blev det när församlingen Ordet i Ödeshög invigde sina nya lokaler. Pastor Göran Rubensson berättade om bakgrunden till bygget och sedan högg han tillsammans med pastor Per-Åke Eliasson tampen för att sjösätta den nya "båten".

– Om Gud säger en sak så har man att välja mellan att göra precis som han säger eller att förändra det så att det bättre passar en själv bättre. Men beskyddet och kraften ligger i att ha respekt för det Gud säger, sa Göran Rubensson.
Han beskrev sedan det ord och den vision som hans församling tagit emot om att röja väg för människors frälsning.
– Vi bygger för att människor i Ödeshög ska bli frälsta, sa han.

Den cermoniella bandklippningen var denna kväll var uppgraderad till tamp och yxa. Och det var en genomtänkt handling. Pastor Per-Åke Eliasson refererade till två bibelsammanhang med båtar innan tampen skulle kapas.

Båten var Guds redskap
– Det var inte många som förstod Noa när han byggde arken. Arkens storlek och platsen för bygget var något som provocerade. Men Gud hade visat honom något och det var nog för honom att agera, sa Per-Åke Eliasson, och drog paralleller till det ord som pastor Göran Rubensson och församlingen lever med.
– Det ligger ett profetiskt tilltal i detta. När Noa gjorde sitt satte han Guds händer i rörelse. Det var Gud som fyllde arken, och det är Guds ande som ska fylla den här kyrkan, sa Per-Åke Eliasson.

Det andra bibelsammanhang som Per-Åke Eliasson talade om var det där Jesus använder en båt för att tala till folkmassorna. Jesus säger också till Petrus att kasta ut näten på andra sidan för att få fisk.
– Låt mig få den här båten så ska jag ge er fångsten, det är Guds budskap. Han behöver ett verktyg som han kan använda, sa Per-Åke Eliasson.

Att hålla fast i Guds löften
Efter proklamation och tamphuggning invigningspredikade pastor Per-Åke Eliasson om att hålla fast vid Guds ord.
– Ett ord från Gud bär upp inom sig förmågan att föra fram vad det talar om, så länge vi håller fast vid det. Och det är vår utmaning. Att inte söka i känslor, händelser eller omständigheter efter bekräftelse, utan hålla fast i Guds löften vad som än händer, precis som Abraham, sa Per-Åke Eliasson.

Efter invigningsmötet bjöd församlingen Ordet på smörgåstårta, kaffe och bakverk. Under fikat passade många på att lyckoönska och att uttrycka tacksamhet och uppskattning för församlingen och pastorsparet Göran och Margareta Rubensson.
Med vikväggarna till cafeterian undanfällda har församlingen Ordets nya lokalerna kapacitet att ta emot över 600 mötesbesökare.

121124-Odeshog-2.jpg 


Publicerad: 2012-11-25