julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hej Lundins, och välkomna hem till Sverige!

MicaelTinaUganda.jpg

Hur känns det att komma hem?
Det känns väldigt bra att komma hem. Vi känner att vi har gjort det vi skulle här ner och nu längtar vi hem till familjerna, både vår egen men också församlingen.

Vad är det ni har gjort under året i Uganda?
Det vi gjort mest är att jobba med Soluppgångsteamet, det har varit vår vardag. Vi har till exempel kommit igång på allvar med ett hjälp till självhjälps-projekt med de vårdnadshavare som finns i programmet. Det känns väldigt roligt! Vi har också fått en väldigt bra inblick i vardagsarbetet och kunnat jobba fram många nya rutiner som jag tror kommer betyda mycket för Soluppgångs utveckling. Sen har jag givetvis predikat en hel del, inte minst genom den pastornskurs vi har tillsammans med vår samarbetsförsamling Redeemed of the Lord. Jag har också gjort många predikobesök i olika församlingar.

Blir det några återbesök till Kampala, eller hur ser framtiden ut?
Personligen besökte jag Uganda varje år innan vi flyttade hit, och det tror jag kommer att fortsätta. Både i syfte att finnas med i pastorsträningen och för Soluppgångs del.

Vad kommer du sakna mest i Uganda och vad längtar du mest efter i Sverige?
Vad jag kommer att sakna mest märker jag nog först när jag kommer hem, men givetvis kommer man att sakna dem vi jobbar med. Det jag längtar mest efter i Sverige är utan tvekan barn och barnbarn samt församlingen. Sen kommer det att bli väldigt skönt att kunna gå på gatan eller ta en löprunda utan att ”sticka ut” och dra till sig uppmärksamhet.

Du predikar på Kristet Center söndagen den 19e augusti, samma dag som vi har jubileumsfirande och eko från Augustifestivalen. Vad kommer du att tala om?
Det blir nog mest att berätta lite från Uganda.


Publicerad: 2012-08-11