KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Glimtar från Buskuldagarna

120714-Buskul-1.jpg

Förra veckan var det Buskuldagar i Vivalla. Ett team från församlingen var på plats onsdag till lördag och mötte upp cirka 70 barn varje dag för att leka, umgås och självklart dela ut bullar!

Det dröjer inte länge förrän barnen börjar strömma till Vivallas idrottsplats redan första dagen. De orangea buskultröjorna lyser med sin närvaro och ryktet spider sig fort. Några är nya och har aldrig varit på Buskul samtidigt som det för andra barn och föräldrar är ett kärt återseende.

120714-Buskul-2.jpgNästa morgon står det redan ett stort gäng och väntar när kärran rullar in på grusplanen och aktiviteterna sätter igång direkt. Fotbollsmatch, pärla armband och halsband, kasta bollar i hink, volleyboll, basket, hinderbana och kubb. Det finns något för alla åldrar och intressen. Varje dag finns också en ny tipspromenad som snabbt blir populär eftersom det alltid ropas upp en vinnare i slutet av dagen.

14.30 ringlar kön lång till de omsorgsfullt bakade bullarna, något som blivit en härlig tradition på Buskul. Föräldrarna som kommit dit får njuta av en kopp kaffe eller te och fikat blir en stund av gemenskap för alla.

När klockan närmar sig fyra den sista dagen dröjer flera barn kvar och frågar när Buskul kommer nästa gång. Svaret är naturligtvis att Buskul kommer tillbaka i Augusti, närmare bestämt vecka 33, då det är dags för Augustifestivalen.

120714-Buskul-3.jpg 


Publicerad: 2012-07-17
Text: Anna Karlsson
Foto: Hanna Karlsson