KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Världens barnläger 2012


 


  Björkenäsgården den 11-14 juni. Ett trettiotal barn och fyra helintensiva dagar. Så kan man kortfattat summera årets upplaga av Världens barnläger. 
Jag trivs här. Det är mycket aktiviteter, bara roligt, massa kompisar, sade Rebecca Bedros, en av lägrets yngre deltagare.


Temat för lägret var Vinnare och det speglades på många olika vis. På lägerbålet och barnmöten gick budskapet fram på både ett roligt och tydligt sätt. Budskapet att vi alla är vinnare, oavsett vilka vi är och vad vi kan. Detta lyftes också fram i lägrets alldeles egna tidning ”BjörkenäsNytt” som varje dag rapporterade om de olika händelserna på lägret, pålyste om kommande aktiviteter under dagen och givetvis levererade alldeles färska EM-resultat. 


Spårningen, som var ny för i år, var ett lyckat koncept där barnen delats in i åtta olika lag med namn och flaggor av olika djur som alla hade någon vinnande egenskap. Flimmernäbbmössen, Pilgrimsfalkarna och Blåvalarna var några av de lag som med sina hejarramsor hördes på lägergården. När vinnarna sedan på onsdagen annonserades var det lag Långsnörena (namnet på världens längsta djur) som dragit det längsta strået, men det gav inga sura miner hos de övriga.

Andra saker som var nya för året var bland annat den organiserade fotbollsmatchen (med kommentatorer, nationalsång m.m.) som var på tisdagskvällen och Världens barnlägers Kvällshow på onsdagen. Till den senare hade barnen i sina rum fått sätta ihop ett nummer som sedan framträddes på showen.
Detta var det bästa, för man fick uppträda och det gillar jag, sen var det roligt med hemliga gäster också, sammanfattade Felicia Eriksson den nyss upplevda föreställningen.

Lägret avslutades på torsdagen med brännboll, städning och framförallt det åtråvärda maratonloppet med pokaler som pris. Priserna delades ut på avslutningen som var i samband med att föräldrarna kom för att hämta sina barn senare på eftermiddagen.
Att Jesus fick en central del i allt var även det väldigt tydligt, och bönesvar var emot slutet av lägret en självklarhet för barnen då många problem under lägret löst sig på fantastiska sätt. 

Sammantaget var det en minst sagt händelserik vecka, ledarna tackar för sig och hälsar er varmt välkomna till nästa års läger, 2013. Välkomna!


Publicerad: 2012-06-21
Text: Viktor Gerdin
Foto: