KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nationaldagsfirande med pionjäravtackning

120606-Nationaldag-1.jpg

– De här ungdomarna representerar inte bara en resurs och en gåva till vår församling, utan också till Sverige och till svensk kristenhet. Så sade Per-Åke Eliasson när årets Pionjärskoleelever tackades av under nationaldagsfirandet.

I nio månader har de gått Pionjärskolan. På nationaldagen tackades Sophie Pettersson, David Johansson, Viktor Gerdin, Rebecca Lundqvist och Alexander Mäki-Runsas av.
– Det har varit spännande att följa er dessa nio månader. Vi har fått se er utvecklas och mogna på så många områden, sade Per-Åke Eliasson.
Eleverna har inte bara varit i Örebro under året utan bland annat också vissa helger i församlingen Ordet i Ödeshög.
– De här ungdomarna representerar inte bara en resurs och en gåva till vår församling, utan också till Sverige och till svensk kristenhet, sa Per-Åke Eliasson efter att ha läst upp ett brev från pastor Göran Rubensson i församlingen Ordet.

Kristetcenter.se passade på att prata lite med två av årets pionjärer.

120606-Nationaldag-Sophie.jpg
Vad har Pionjärskolan betytt för dig, Sophie?
– Det jag ville med det här året var att lära känna Gud mer, personligen, och det har jag fått göra. Jag har kommit en bit längre, fått se nya saker och fått nya perspektiv. En annan sida av året är att jag har fått spränga många begränsningar. Ibland kan man ju tänka att ”jag är inte sån, eller jag klarar inte det där”, men jag har fått se att jag klarar mer än jag tror och att Gud håller i varje sådan situation. Jag är också tacksam för den coachning ochträning vi har fått, säger Sophie Pettersson.


 


120606-Nationaldag-Rebecca.jpg
Och för dig, Rebecca?
– Det finns mycket man kan säga, men förväntningarna på året har verkligen infriats. Jag har fått växa och utvecklas. Det som kanske har varit allra mest utvecklande är det faktum att vi fått praktisera så mycket. Vi har ju haft undervisningsveckor utspridda över året, men så fort de tagit slut har vi fått börja använda och omsätta det vi lärt oss i praktiken. Jag är så tacksam för den tid vi fått med pastorerna. Sen måste jag säga att det har varit nyttigt att jobba i team, kul och nyttigt, säger Rebecca Lundqvist.


 


120606-Nationaldag-3.jpg
Nationaldagsfirandet inleddes inne i kyrksalen med ett späckat program...


 


120606-Nationaldag-2.jpg
...och avslutades utomhus i solskenet med gardenparty, aktiviteter, sång och musik.


Publicerad: 2012-06-06
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström