KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Högtidlig final på Israelkonferens

120422-DetandraIsrael-Gala.jpg

Fe
stkläderna var på, gästerna på plats och publiken laddad när en galakväll avslutade helgens Israelkonferens. En insamling gjordes under kvällen och ändamålet är bildandet av ny fakultet på Max Stern Yezreel Valley Collage.

Många gäster presenterades och applåderades ivrigt av publiken när aftonen drog igång. Syftet med kvällen, att samla in pengar till ett studiecenter för judisk-kristna relationer, förstärktes när pastor Per-Åke Eliasson och Sagi Melamed från colleget tillsammans bad en judisk bön. Sagi Melamed på hebreiska och Per-Åke Eliasson på svenska.

Länken mellan drömmen och visionen
Ett återkommande tema under kvällen var drömmar och visioner. Professor Faydra Shapiro uppmuntrade publiken att bli en länk mellan drömmen och visionen.
– Att stå med Israel är att delta i en vision. En vision är det här centret där vi ska studera, undervisa och bygga judisk-kristna relationer.
Förutom Faydra Shapiro så står också Sagi Melamed i spetsen för den nya fakulteten. Han förklarade hur tanken uppstod.
– När jag mötte den kärlek som kristna har till Israel så ställde jag mig frågan: Vad kan vi göra med den här kärleken? Där föddes fröet till det här centret för judisk-kristna relationer. 

Det andra Israel
Temat på hela konferensen ”Det andra Israel” återkom också under galakvällen. Riksdagsledamot Elisabeth Svantesson visade på flera ”bilder” av Israel.
– Israel har en stark ekonomi, och är tillsammans med Sverige ett av de länder som klarat krisen bäst. Israel har också flest patent per capita. Skulle vi bojkotta Israel skulle vi få sluta använda både mobiler, datorer och usb-minnen!

Israels ambassadör Benny Dagan, som snart fullgjort sin mandatperiod i Sverige, talade om Israel idag, dess utveckling och kontakt med omvärlden. Han talade också om drömmar och vad de gör för att upprätthålla en demokratisk stat.
– Israel föddes på grund av en dröm. I vårt land finns många olika drömmar och det är bra. Det skapar debatt och debatt leder till kreativitet, sade Dagan.

Festkväll och insamling
Insamlingen till den nya fakulteten började redan på förmiddagen då församlingen samlade in över 100 000. Publiken jublade över denna siffra och insamlingen fortsatte även under kvällen. Totalt under dagen inkom 247 000 kronor.
– Det här är ett viktigt initiativ, och det känns som ett privilegium att få vara med och bidra till detta, sade Per-Åke Eliasson.

Kvällen innehöll också mycket musik och sång av alla dess slag. Flera sånger framfördes på hebreiska och andan var uppmuntran till pionjärlandet Israel och välsignelse över Jerusalem. Publiken rycktes med vid de typiskt israeliska takterna och den stora kören sprudlade av liv.

Ulf Cahn från Karen Heysod avslutade kvällen med att betona vikten av att stå tillsammans med Israel.
– Vi kan alla vara ambassadörer för Israel. I och med förintelsen fick det judiska folket ett stukat självförtroende. Det vanns åter när Israel fick sitt land. Samtal, dialog och relationsbyggande är en del av att återvinna självförtroendet igen. Därför är det så viktigt att det här nya centrat för judisk-kristna relationer ligger just i Israel.


Bildspecial från kvällen kommer inom kort


Publicerad: 2012-04-22
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström