julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Israel - kallad till välsignelse

120420-Israel-GoranDuveskog-1.jpg

Göran Duveskog var först ut att tala på Israelkonferensen Det andra Israel. Han talade om Israels kallelse och om hur denna är kopplad både till landet och till folket.
Syftet med Israel ser vi redan i Guds kallelse av Abraham. Det är att välsigna hela världen, sade Duveskog.

Duveskog rörde sig under fredagskvällen inom ämnet Israels kallelse. Han tecknade en historisk bakgrund till staten Israels bildande och rörde också vid profetiska kopplingar till Guds frälsningshistoriska planer. Med stöd i både gamla och nya testamentet beskrev han ett land och ett folk med kallelsen att vara till välsignelse för hela världen.
– De är en välsignelse på så många plan. Ta bara detta att Messias, Guds gåva till världen, kom genom det judiska folket, sade Duveskog.
Han nämnde också exempel på produkter som har utvecklats av judiska forskare och menade att det blir lite knepigt för dem som hävdar att man ska bojkotta Israel.

Duveskog punkterade även den så kallade ersättningsteologin och lyfte fram Romarbrevet 11 där det står att Gud inte tar tillbaka sin gåvor och sin kallelse och att han inte har förskjutit sitt folk.
– Gud planterade inte ett nytt träd i och med den kristna församlingen. Han inympade oss som vilda olivkvistar i det äkta och ursprungliga trädet.

Konferensen fortsätter under lördagen och söndagen och avslutas på söndagskvällen med en stor gala.


Publicerad: 2012-04-20
Text: Lina Hagström
Foto: Hanna Karlsson