KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Glädje över renoverat gemenskapsrum

Social

Under Kristet Centers minnesdag för Förintelsens offer i januari 2011 gjordes en insamling på 58 000 kronor. Här följer ett tack för den insamlade gåvan, som gick till renoveringen av ett gemenskapsrum för de drygt 120 boende på äldreboendet i Tel Aviv.

Som talesman för alla boende på Amigour Derech HaShalom House in Tel Aviv skulle jag vilja tacka Keren Hayesod i Sverige som möjliggjort renoveringen av vårt gemenskapsrum. Vårt hem byggdes under 60-talet och vårt gemenskapsrum var i desperat behov av renovering på grund av det dagliga slitage som sker i och med att det används så mycket. Gemenskapsrummet ser nytt ut efter att möbler, gardiner och luftkonditionering bytts ut. Det är angenämt för oss att komma till gemenskapsrummet och att där fira våra högtider och njuta av de olika aktiviteter som erbjuds. På grund av vår sviktande hälsa är det svårt för oss att lämna boendet och gemenskapsrummet är den plats där vi spenderar alla våra dagar och där vi får vårt sociala utbyte.

Stort tack,
Simion Rosenfeld, Talesman för de boende vid Amigour Derech Ha’Shalom House i Tel Aviv

Mer om Amigour Derech Ha’Shalom House
De boende är främst överlevare från Förintelsen och har kommit till Israel i hög ålder. De flesta saknar helt familj och ekonomi att överleva på. Vid äldreboendet arbetar specialutbildad personal med att ge trygghet, omsorg och värdighet på ålderns höst. En värdighet de boende inte mött någon gång tidigare under sitt liv. Gemenskapsrummet är den stora sociala mittpunkten på boendet och platsen för många olika aktiviteter. Rummet var i stort behov av renovering och en sådan kunde möjliggöras tack vare insamlingen som förmedlades via Förenade Israelinsamlingen i Sverige. 


 


Social 
Möbler, gardiner och luftkonditionering har bytts ut i gemenskapsrummet. 


Publicerad: 2012-01-09