KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Tid för Sverige – Nationella bönedagar

120115-Bön-Per-ÅkeEliasson.jpg

Den 5-7 januari var det nationella böndagar på Kristet Center. Temat var ”Tid för Sverige” och under den första kvällen talade Per-Åke Eliasson och Curt Johansson.

Per-Åke Eliasson inledde kvällen med att ge ett innehåll för dagarna och berätta varför församlingen valt att ta ett initiativ till nationella bönedagar första veckan på 2012.


– Det kommer av ett tilltal från Herren. Vi brukar som församling alltid inleda det nya året med bönedagar, men i år var Herren tydlig med att det skulle vara något mer. I år är att tjänstegåvor från hela landet mobiliserade för att vara med att be och betjäna.

– Vi är är här för att göra ett arbete. När vi samlas och ber och ropar till Gud som Guds folk så skickar vi ut en signal i anden likt Josua och folket när de intog Jeriko, sa Eliasson.


120115-Bön-CurtJohansson.jpg

Elden ska falla över Sverige
Flera gånger under kvällen, både från Per-Åke Eliasson och Curt Johansson, kom samma ord tillbaka – det är tid för Sverige och Guds eld ska brinna.
– Jag är född i elden, jag har levt i elden och jag lever i elden! Jag trivs ingen annanstans, proklamerade Curt Johansson.
– Det är inte tid att smyga omkring i religiösa filttofflor! Vi behöver resa upp en genuin längtan efter det verkliga livet med Gud.

– Sverige har sänt ut många missionärer och bistånd till andra länder, nu är det tid att brödet som vi sänt över vattnet ska komma tillbaka, förkunnade Curt Johansson. Tiden är inne för Sverige, men elden kommer inte att falla utan offer. Vi behöver rannsaka våra liv för att se vad det är vi behöver ge upp.


Att be för det som ligger på Guds hjärta
Fredag och lördag var heldagar med flera bönepass. 
– Vi behöver en mobilisering till bön, sa Per-Åke Eliasson under avslutningsmötet. 
– Och då till bön som inte utgår i från våra egna behov utan från Guds planer och tankar.
Eliasson gav en grundläggande och undervisning om bön och mötet avslutades med en inbjudan till att överlåta sig till en fördjupad bönegemenskap med den helige Ande.

120107-Bon-Per-AkeEliasson.jpg 


Publicerad: 2012-01-06
Text: Anna Karlsson, Lina Hagström
Foto: Hanna Karlsson