julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Nytt år – ny tid för Sverige

Nyår

Nyårsaftonskvällen på Kristet Center var minst sagt späckad. Först ett festligt möte med alltifrån tävlingar till musikal, sedan nyårssupé och vaka.

Redan klockan 19:00 startade firandet av det nya året. Anna och Oskar höll i kvällens första del och bjöd på tillbakablickar från det gångna året. Med på ett hörn var också Ronny Reporter med ett inslag från Stockholm och praoeleven Mats som kom på idén att posta sig själv i ett paket till Uganda. Från just Uganda kom en videohälsning från familjen Lundin och utöver detta var det tävlingar, ungdomskör och musikalen Striden om min frihet från det senaste Finally Livin´.

Nyår

Efter en paus med nyårssupé inleddes nyårsvakan och pastor Per-Åke Eliasson talade.
Herren har sagt att han vill tända en eld i Sverige. Detta ligger som ett profetiskt ord över vårt land. Vi får inte försakta, förringa eller ta lätt på profetiskt tal. Det är tänkt som mer än upplysning och information. Det är tänkt att förverkligas genom våra liv, sa Eliasson.
– De 120 lärjungarna i apostlagärningarnas andra kapitel hade inte något annat utgångsläge än vad vi har i dag. De hade ett ord att be utifrån, och de bad ”låt det du har lovat komma över oss”.

Eliasson lyfte fram tre böneinriktningar som var aktuella då och som är det i dag.
– De bad sig igenom den besvikelse de levde med, de förlät varandra, och de omvände sig. Många hade fått sina drömmar krossade, många höll saker emot både sig själva och andra, men dessa hinder behövde röjas undan innan elden, Anden, kunde falla.
– Det är tid för Guds eld att falla i Sverige. Vi, som enskilda, som familjer och som församlingar, behöver be oss igenom det som blockerar elden.

Eliasson lyfte även fram ett annat perspektiv på elden.
– Gud kom till Mose genom den brinnande busken. Fyrtio år hade gått sedan Mose släppte taget om det han var kallad för, men nu knackade Gud på dörren på nytt och förnyade hans kallelse. Jag tror också att det är en sådan tid nu. Gud har skrivit in i ditt hjärta vad han vill med ditt liv, och han knackar.

Minuterna innan tolvslaget användes i bön och efteråt sprakade fyrverkerierna tätt på det nya årets första himmel.

Nyår


Publicerad: 2012-01-01
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström