julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Härlig gemenskap och fint pyssel

Julpyssel

Lördagen den 26 november samlades stora som små för att njuta av härlig gemenskap runt framdukade pysselbord. För andra året i rad anordnade Kristet Center en julpysseldag - något som med stor sannorlikhet kommer att bli, och redan är, en uppskattad jultradition.

Jultomtar, julkort, julänglar, julhjärtan, julpåsar och julstrutar, ja alternativen var många, men så skulle också dagen hålla på ända från klockan 10.00 till 15.00. Förra året samlades cirka 70 pysslare. I år var antalet 138. Många av julpysseldagens deltagare kom från församlingen, men det var även många inbjudna vänner som deltog i gemenskapen. Glada och förväntansfulla funktionärer stod vid 13 olika stationer.

Julpyssel

Efter att klockan blivit 10.00 dröjde det inte länge förrän folket vandrat in och tagit en plats vid något av pysselborden. Man kunde känna lukten av limpistolerna som värmdes upp när kontakterna satts i. Många barn högg direkt in på målarbordet med önskan om att få måla med den vackra röda glitterfärgen, glittrandes av silver och guld. Kreativiteten gick på högvarv och man kunde se entusiasmen i allas ögon. Torkborden fylldes snabbt av gubbar, korgar, trähjärtan och allt möjligt annat mysigt. Många tog även tillfället i akt att utveckla sina egna ideér, som att till exempel skapa en snowboard till snögubben, eller ge ängeln glasögon. Skaparglädjen var stor och funktionärerna hjälpte glatt till med allt ifrån att fylla på material till att klippa ut pappersfigurer.

Utsikten över detta enorma pysselhav kunde inte göra annat än att få mig att le. Överallt fanns glada familjer, barn, vuxna och syskon som pysslade för glatta livet medan de hjärtligt delade med sig av sin vardag med varandra. Vid varje bord satt pysslare i alla olika åldrar, barn så små att de inte ens lärt sig gå, tonåringar, vuxna och äldre. En äldre dam jag träffade vid stationen där man pyntade tändsticksaskar, hade kommit med sitt barnbarnsbarn. Båda två var lika glada och sprudlade av förtjusning över dagen.

JulpysselNioåriga Mattias som hade kommit med sin morbror Joakim lös upp när han berättade om hur deras dag hade sett ut och vad de hade hunnit göra hittills. Att göra hjärtan hade varit roligast berättade Mattias, och han hade planer på att ge några av dagens arbeten som julklappar till nära och kära. Hjärtat skulle dock få hänga i granen. Överallt där man gick fram bubblade glädje, skratt och julstämning. De enda som inte var leende var de som för tillfället var så koncentrerade att de hade fokuserat blicken på föremålen de höll på med just då.

Caroline Jakobsson var på plats med sin familj som bestod av sex personer. Dessa var utspridda över hela pysselterritoriet. Pappan i familjen som mest hade tänkt att fika var nu, efter att han kommit igång, den som nästan pysslade mest berättade hon skrattande.
Två som var här förra året var Annie och Johan. Annie tyckte pysselutbudet var riktigt imponerande och att det var strålande kul att pyssla tillsammans med pojkvännen. 
Man får vara lite kreativ här, det mår man bra av, sa Johan, som också berättade att han tyckte att det var en härlig stämning och gemenskap.

Med röda plastpåsar fyllda av nytt pynt och julpyssel gick många nöjda hem efter en riktigt lyckad dag. Just det där med den härliga gemenskapen var något som många uttryckte, och alla kom fram till samma slutsats: Det här är verkligen en tradition som måste fortsätta!
Nu är julen verkligen invigd, och julkänslan börjar komma allt mer. Det enda som fattas nu är snö.

Julpyssel


Publicerad: 2011-11-29
Text: Sara Börjesson
Foto: Sara Börjesson