julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bli en pionjär och inta landet

Impact

Kristet Centers huvudpastor Per-Åke Eliasson predikade på konferensens tredje och sista dag. Budskapet handlade om att bli som Josua och Kaleb; pionjärer.

– Vad Sverige behöver, vad du och jag behöver, det är en ny pionjäranda, proklamerade Per-Åke Eliasson inledningsvis.– Syftet med den här konferensen är att i dig resa upp det som fanns över Josua och Kaleb. De var verkliga pionjärer, som inte bara kom ut ur Egypten utan också intog löfteslandet. Israels barns vandring är en profetisk bild, och för vår del i dag handlar det om att att erövra det Gud har för oss, att inte enbart stanna vid vårt uttåg ut Egypten, frälsningen. Också i dag finns en risk att vi så att säga blir kvar i öknen, och missar frälsningens syfte.

Eliasson talade vidare om det som gjorde att Kaleb och Josua, trots att de fick vandra i öknen, ändå aldrig tappade visionen om landet. Utifrån liknelserna i Matteus 13 visade han på några hemligheter.

– I liknelsen om de olika jordmånerna står utsädet för ordet och vägen, stengrunden, tistlarna och törnen står för hjärtats tillstånd. Det finns inget annat, omständigheter, uppväxt, eller andra människor som kan avgöra ditt liv med Gud. Det som är avgörande är ditt hjärta, vad du låter pågå där.

Impact 


Publicerad: 2011-11-06
Text: Lina Hagström
Foto: Sara Börjesson