KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Äventyr med Gud

Söndagens gudstjänst blev en färgsprakande familjefest med ett tydligt budskap: livet med Gud kan bli ett äventyr. 

Redan i foajén var stämningen på topp när bibelpersonerna David, Mose och Drottning Esther stod och hälsade ung som gammal välkommen. Familjegudstjänsten innehöll mycket sång och dans och extra festligt blev det då ”Vinnarlåten” från årets barnläger skulle framföras. En kör på cirka femtio personer i åldrarna 7-26 sjöng samtidigt som ungdomarnas dansgrupp och dansare från Grenadjärskolan bjöd på en riktig show.

111023-Famgtj-3

Vidare under gudstjänsten förklarade Linus med hjälp av drama och illustrationer hur livet med Gud kan bli ett äventyr. I ett drama fick publiken möta Kakan och Bullen som hade tröttnat på att be och läsa bibeln. Det visade sig dock snart att när de bara förstod varför bönen och bibelläsningen är så viktig så fick de vara med om riktiga äventyr i sin vardag.

Vi måste förstå att när vi ber så är det Kungars Kung som lyssnar, när vi läser bibeln så är det Gud ord! förklarade Linus entusiastiskt och fortsatte. Ett spel som du inte kan reglerna på blir automatiskt tråkigt, men när du väl har förstått hur det fungerar så kan det bli hur kul som helst!
Leta inte bara efter stora och häftiga äventyr. Låt istället allt du har runtomkring dig få bli ett äventyr. Gud kan visa dig det!

Efteråt stannade många kvar för att dela gemenskapen ute i kafeterian. Radiostyrda bilar, fiskdamm eller bara en kopp kaffe. Här fanns något för hela familjen!


Publicerad: 2011-10-26
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström