julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Bus, bullar och glädje

110709-Buskul-1

Strålande sol välkomnade Kristet Centers medarbetare den 6 juli när årets Buskuldagar drog igång. De orangea tröjorna lös ikapp med solen och det blev fyra fantastiska dagar fyllda med bus, bullar och glädje.

Klockan 11.00 samlas medarbetarna i församlingens lokaler för att starta upp med bön och lovsång och för att förbereda dagens händelser. Sandra Cornels bär huvudansvaret för årets Buskuldagar. Hon har varit med i arbetet sedan starten för fyra år sedan.
– Vi vill nå barnens hjärtan och att de ska få se att vi älskar dem, och att Gud älskar dem, berättar hon.

110709-Buskul-3Mycket ska fixas innan det är dags för avfärd. Tipspromenader ska skrivas, priser ska förberedas och kärran ska packas.

En typisk Buskuldag börjar med aktiviteter klockan 13.00. Kubb, volleyboll, basket, fotboll, och pyssel. Listan över valmöjligheter är lång och allt pågår till 16.30, med avbrott för den efterlängtade fikapausen med saft och bulle.

Efter pausen presenteras den stora aktiviteten. Det är en speciell aktivitet där barnen får tävla i lag eller individuellt och vid slutet av dagen delas pris ut till vinnaren. I år har stafett, hinderbana och tipspromenad stått på menyn. Vid prisutdelningstider står lekledaren med barnen tätt omkring sig. Spänningen och glädjen är stor när dagens vinnare avslöjas.

110709-Buskul-2Alexander Mäki-Runsas är en av de orangeaklädda ledare som var med alla fyra dagar.

Det spelar ingen roll om man är svettig, man får köra på ändå, säger han glatt.
Och för det är barnen, vars energi aldrig tycks ta slut, glada.

När Sandra summerar dagarna är det med ett leende på läpparna.

Barnen är trygga inom de regler vi har arbetat in under årens lopp, och både vi och barnen har haft riktigt roligt de här dagarna. Och det bästa av allt är att vi tänker långsiktigt, så vi kommer snart tillbaka igen.


Publicerad: 2011-07-14
Text: Sara Börjesson
Foto: Sara Börjesson