julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpg



KCMEDIAknapp.jpg



banner-podcast150px.jpg



UppdragSverige-knapp.jpg



VarldenIdag.jpg



STH.jpg



Kanal10.jpg



oppna



Scout-knapp.jpg



Denna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Världens barnläger 2011

VB2011-1

Några av barnen drar nervöst upp strån ur gräset. En efter en ropas lagen upp. Lagledaren går fram, tar sin flagga och samlar sitt lag. Förväntan ligger i luften. Det är sista dagen på Världens barnläger och det har blivit dags för FINALEN!

Under fyra dagar har Kristet Centers årliga barnläger ägt rum ute på Björkenäsgården, en gård stationerad några mil utanför Örebro. Det har varit intensiva dagar där de 48 anmälda barnen fått uppleva allt ifrån att spela såpabandy och att bada, till att vara på härliga kvällsmöten och lyssna på bibelberättelser. Men just i dag är dagen då själva kampen, den prestigefyllda Världens barnläger kampen, skall avgöras och en segrare koras.

VB2011-2Temat under lägret har varit ”den röda tråden”. Därför har lagen haft möjlighet att samla ihop röd tråd på olika stationer som de de sedan kommer ha nytta av i finalen. En final som de fyra lagen kommer att utkämpa på olika platser samtidigt.

Vi följer med det blå laget som under de tidigare dagarna samlat in drygt två meter röd tråd. Detta betyder att de kommer att få möjlighet att öppna två av de tio paket med uppgifter som finns utplacerade mellan ett par stolpar. Klarar man ett paket får man ett visst antal poäng och det gäller att samla så mycket poäng som möjligt under 30 minuter .

Golgata! ropar Josef på frågan om var i Jerusalem Jesus korsfästes. Han springer fram och hämtar en halv meter röd tråd till. För att få öppna fler paket behöver laget mer tråd vilket de tjänar genom att svara rätt på frågor. 

Laget kämpar på samtidigt som klockan tickar. Bollar ska rullas genom benen, ägg ska kastas, russin förflyttas och när tiden väl nått 30 minuter har laget lyckats öppna sju paket. Ovetandes om hur det har gått för de andra lagen går gruppen med fanbäraren i spetsen ner mot den avslutande brännbollsmatchen som skall äga rum innan lunch.

VB2011-3

På eftermiddagen när städningen är avklarad har det så blivit dags för prisutdelning. Föräldrar har droppat in och tagit del av fikat som serveras. Det blå laget sitter utspritt och väntar på att få höra resultatet. Det blir en härlig avslutning där föräldrarna får höra om en del som hänt under lägret, både genom barn och ledare. När detta är gjort välkomnar ledaren Tommy in Björkenäsgårdens egen borgmästare, herr Kryptonit (en återkommande karaktär spelad av ledaren Linus) som har fått privilegiet att vara prisutdelare och annonsera vinnaren. 

VB2011-4 Mina damer och herrar! Vinnarna av årets kamp på Världens barnläger är…. det VITA laget!
Några från det blå laget suckar först men vänder sig sedan om och applåderar medlemmarna i det vita laget som jublandes springer upp på scenen för att ta emot sina medaljer. 
Som avslutning spelas den bland barnen numera välkända ”Vinnarlåten”, och de ställer sig upp för att vara med och göra rörelserna.

Det var ett roligt läger, säger Emanuel Bedros från det blå laget, samtidigt som han viftar lite med diplomet som laget fick för en av sina insatser på stationerna. 


Trötta och nöjda åker en efter en hem efter en innehållsrik vecka, om inte med en medalj så i alla fall med vetskapen om att de alla är vinnare och älskade just som de är.  


Publicerad: 2011-06-27
Text: Viktor Gerdin
Foto: Hanna Karlsson, Emelie Karlsson