KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Färgstark nationaldagsfest

Nationaldagsfirande

I måndags firades Sveriges nationaldag med en färgstark familjefest, gardenparty och tårtkalas. Temat för nationaldagen var ”Nya möjligheter för Sverige” – något som hela dagen kom att kretsa kring. 


Den lilla människan är den stora möjligheten för Sverige! inledde Per-Åke Eliasson och uppmuntrade alla att se på sig själva på det sättet. 
Han lyfte också fram församlingens betydelse, att också den är en välsignelse och en möjlighet för Sverige.
Församlingen ska sätta ett exempel på många olika områden. Den har också som uppdrag att be för Sverige och skapa en miljö av tro.

Som grund för att kunna be för Sverige delade riksdagspolitikern Elisabeth Svantesson sina tankar om Sverige. Hon betonade vikten av att vara tacksam för Sverige.

Nationaldagsfirande

Jag tror att nationer, precis som personer har karaktärsdrag. Som land är vi givmilda och generösa och det ska vi uppskatta!
Hon talade också om vad viktigt det är att på ett rätt sätt uppskatta de som kommer till Sverige från andra länder – något som kom att prägla många fler inslag under förmiddagen. Bland annat så var det tre olika sånginslag från tre olika kontinenter – Afrika, Sydamerika och Europa. Dessa personer delade vad Sverige har betytt för dem.

För mig har Sverige betytt ett nytt hopp och nya möjligheter när jag kom från ett land i krig, berättade Sonia, som ursprungligen kommer från Burundi. Men här i församlingen har jag också fått lära mig att jag också har något att ge till Sverige.

Nationaldagsfirande

Efter festgudstjänsten fortsatte nationaldagen med gardenparty och tårtkalas ute i det vackra vädret. Det fanns många spännande aktiviteter för barnen. Fiskdamm, hoppborg, klätterväg, mumsmumskatapult, lådbilsrace, och mycket mer.

Grenadjärskolan hade också öppet hus denna dag vilket också satte avtryck på många av inslagen under dagen i form av flera barnkörer och dans från elevens val. Sist, men verkligen inte minst, så tackades också årets pionjärteam av. Många, både gamla och nya ansikten, dröjde kvar inpå eftermiddagen och njöt av solen, gemenskapen och Sveriges nationaldag.  

Nationaldagsfirande


Publicerad: 2011-06-08
Text: Anna Karlsson
Foto: Samuel von Malortie, Daniel Stoor