KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Ett besök bakom kulisserna på Buskul

110416

En gång i månaden är det Buskul i Vivalla. Här får varje barn och vuxen en härlig stund av glädje, fest och god gemenskap. Kristetcenter.se hängde med en lördag för att se hur en dag på Buskul ser ut.

10.07
Johanna Karlsson som står i spetsen för arbetet med Buskul samlar alla medarbetare. Tillsammans sjunger de lovsång och ber för dagen innan hon ger all nödvändig information.
Vi kanske inte alltid kan hinna prata med alla eller vittna på det sätt vi tänker oss, men vi kan förmedla en ton från Jesus bara av att vi är här, och det ska vi göra i dag, uppmuntrar Johanna.
När samlingen är slut sätter förberedelserna igång. Någon sätter upp temat ”tacksamhet” på väggen och någon annan börjar blanda saft. Ljudet fixas, stolar ställs i ordning och på andra sidan lokalen testar någon en peruk till ett drama. Förberedelserna är i full gång.

11.42
Bulle och kaffe för ledarna. Några barn cirkulerar utanför ingången till skolbyggnaden där Buskul håller till. Inne på scenen övar dramateamet fortfarande dagens dockteater. Rekvisita och mikrofoner ställs i ordning och snart kan också dramateamet få sig en bulle.

12.03
Lokalen fylls sakta men säkert av förväntansfulla barn och föräldrar. Några är på Buskul för första gången, andra har varit med sedan starten för tre och ett halvt år sedan. Det som till en börjar ser ut att bli en liten publik fylls snabbt på och Johanna hälsar välkommen. Sångteamet kommer in och sjunger ”Var är killarna? Var är tjejerna?” och barnen svarar entusiastiskt på den numera välkända välkomstsången. Under Buskulmötet får barnen sedan träffa olika karaktärer som alla på ett eller annat sätt får lära sig vad det innebär att vara tacksam. Att vara tacksam för det man får, men också för det man har.
Ser ni mina två glasögon?
Johanna viftar med två olika glasögon och förklarar illustrationen för barnen.
Det ena paret gör att jag ser på livet med otacksamhet. Lillasyster är jobbig och maten är äcklig. Men det andra paret glasögon gör att jag ser på livet med tacksamhet. Tänk att jag får ha en familj med syskon och att jag får mat att äta.

110416

13.05
Fler än hundra barn och föräldrar kom på Buskul i dag och nu har de fått fika. På golvet ligger stora ritrullar och överallt sitter det barn och ritar färgglada teckningar. När familjerna börjar droppa av får alla en ballong vid utgången och en Buskulledare påminner om kommande aktiviteter i sommar.
Mina barn har gått på Buskul i flera år, berättar en muslimsk kvinna, men det här är första gången jag är med.
Hon är jätteglad för Buskul och vill gärna komma fler gånger.

13.46
Släpkärran med dockplank, städsaker och ljudutrustning rullar ut från parkeringen. Solen skiner och terminens sista Buskul är slut. Men barnen i Vivalla har mycket att se fram emot. I juli och augusti satsas det stort i en vecka åt gången, och ja, det verkar som att Buskul är i Vivalla för att stanna.


Publicerad: 2011-04-19
Text: Anna Karlsson
Foto: Johannes von Malortie