julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Familjen Lundin till Uganda

110313-FamiljenLundin.jpg

På det senaste församlingsmötet berättades det att församlingen nu tar ett nytt steg i arbetet med mission. Steget innebär att sända ut egna missionärer från församlingen.

Kristet Center arbetar i dag i flera länder och bland annat har arbetet i Uganda växt mycket de senaste åren. Församlingen har en koppling och ett samarbete med Reedemed of the Lord Evangelistic Church i Kampala, inte minst kring fadderverksamheten Soluppgång.

På församlingsmötet berättades det att arbetet nu tas till en ny nivå.
– Nu tar vi ett nytt steg som församling. Nu sänder vi ut våra första missionärer, sa pastor Per-Åke Eliasson.
Micael Lundin har arbetat som missionsansvarig i församlingen sedan år 2002 och kommer nu att tillsammans med sin fru Tina och deras yngste son Benjamin att flytta till Uganda.
– Vi har levt med detta sedan början av förra året och vi känner en enorm glädje över att som familj ta det här steget, sa Micael Lundin på församlinsmötet.

Familjen Lundin kommer att bo i Kampala och flytten innebär också att Kristet Centers missionsavdelning får ny adress. Micael Lundin kommer fortsatt att fungera som ansvarig för missionsarbetet, även om han kommer att ägna allt större del åt att arbeta på plats med Soluppgång och också att träna ledare och pastorer runt om i Uganda.

Micael och Tina har många års erfarenhet av mission och har också tidigare bott utomlands med familjen i Indien, Tjeckien och Malaysia. Familjen avskiljs för det nya uppdraget någon gång i augusti, vilket också är tiden för den planerade flytten.

Publicerad: 2011-03-16
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström