julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En kväll av lovsång

110227-Lovsångskonsert.jpg

Under söndagskvällen fylldes Kristet Centers lokaler av människor som alla kommit för att lovsjunga och tillbe Gud. Det blev en härlig och innerlig kväll med många nyskrivna lovsånger från församlingen.

- När vi prisar Herren, då verkar hans nåd! inledde pastor Per-Åke Eliasson då han hälsade välkommen till kvällen. Han förklararade också att tanken är att kvällar som denna ska återkomma.
- Precis som med alla delar i ett kristet liv så behöver vi träna för att få tag på det som Gud har tänkt. Vi behöver lära oss att sjunga lovsång och att komma inför tronen, och på det här sättet vill vi ge utrymme för det.

Under kvällen varvades sedan lovsånger av olika karaktär med bibelläsning. Atmosfären präglades av en innerlighet som förstärktes i de personliga vittnesbörd som låg bakom flera av de nya sånger som skrivits av människor i församlingen.
Sara Börjesson som skrivit sången "Gläd dig min själ" vittnade om hur den kommit till henne då hon gick igenom en period av nedstämdhet.
- Jag var bara ledsen, och visste inte vad det berodde på. Men Gud visade mig ett ord i bibeln där det står "Varför är du så tyngd av sorg min själ, och full av oro? Sätt ditt hopp till Gud". Från det bibelordet kommer den här sången.

Publicerad: 2011-03-01
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström