KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Stor insamling på Kristet Center Örebro till brandkatastrofsoffren i Israel

Israel

Över 100 000 kronor i ett offer. Generositeten var stor när församlingen Kristet Center i söndags tog upp ett extra offer till de som drabbats av brandkatastrofen i norra Israel.

Just nu pågår bränder i norra Israel som hittills dödat 41 israeler medan drygt 14 000 har evakuerats från sina hem.
Församlingen Kristet Center svarade på ett nödrop från Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod via generalsekreterare Ulf Cahn och tog i söndags upp ett offer för detta ändamål.
– Israel och det judiska folket finns med som en del av det uppdrag Gud har gett vår församling, säger Kristet Centers pastor Per-Åke Eliasson. Vi har sedan många år tillbaka ett starkt samarbete med Keren Hayesod i Israel och Förenade Israelinsamlingen i Sverige. När nu uppropet kom, genom Ulf Cahn, om hjälp till den stora brandkatastrofen var det en självklarhet för oss som församling att finnas med och ge en gåva. Vi tog upp ett andraoffer i söndagens gudstjänst, och det är alltid lika uppmuntrande att se församlingens villighet att ge.

Offret blev 103 572 kronor.
– Jag tackar Gud för att vi nu kan sända iväg över hundra tusen kronor till de behov som branden har förorsakat för så många människor i Israel, säger Per-Åke Eliasson.
Ulf Cahn tackar Kristet Center för den generösa gåvan.
– Jag vill tacka Församlingen Kristet Center för att ni så snabbt och generöst bidragit för att hjälpa offren i norra Israel, säger Ulf Cahn. Bränderna är utan tvekan Israels största naturkatastrof sedan 1948 och något man var helt oförberedd på. Den långa torkan gjorde att bränderna spred sig snabbt och dramatiskt, men natten mellan söndag och måndag hjälpte ett regn till att släcka de flesta av bränderna. Nu ber vi för de 41 dödsoffren och deras familjer, för alla andra offer, och för att man snabbt ska kunna åtgärda katastrofens följder med hjälp av bl a Kristet Centers generösa gåva. Ni är sanna vänner av det judiska folket och Israel!

Israel
Vad pengarna går till
Pengarna kommer nu gå till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod, som just nu gör en särskild insamling för att hjälpa offren. Insatsen går i första hand ut på fyra saker:
- hjälp till de 14 000 som evakuerats
- organisation av aktiviteter för de tusentals barn som tvingats lämna sina hem
- omedelbart och fortsatt stöd till brandmännen som bekämpar elden
- framtida stöd till offrens familjer

Det finns så klart en möjlighet för alla att hjälpa offren för brandkatastrofen i norra Israel. Bidra med din gåva till pg 45 42 60-1 eller bg 671-6609.

Publicerad: 2010-12-07
Text: Kristet Center Örebro
Foto: Kristet Center Örebro