KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Pyssel på kyrkan - en ny jultradition?

Julpyssel

Lördagen den 27 nov var det dags för Kristet Centers allra första julpysseldag. Där träffades cirka 70 entusiastiska pysslare och funktionärer för att tillsammans njuta av julstämning och skaparglädje.
Julpyssel
I totalt fyra timmar gick penslar, saxar och limstift varma. Efter två timmar fick alla en välförtjänt fikapaus. Klass 9 på Grenadjärskolan sålde stämningsfullt fika för en billig penning.

Det fanns 10 olika pysselstationer att välja mellan. Vid en station kunde man göra små änglar och tomtar, sedan fanns det julstrutstillverkning eller dekoration av tändsticksaskar, julgranskulor och vackra trähjärtan. För pysslaren med ett stort mått tålamod fanns ståltråd och vackra pärlor till tillverkning av hjärtformade julgranshängen.

Många av de som kom hoppades på att det har var början till en ny jultradition i församlingen. En mamma, som var där med sina två döttrar, sa att det inte var många som hade råd att köpa så här många olika typer av pysselmaterial. Hon tyckte det var härligt att få komma med flickorna till Kristet Center och för en liten slant kunde de julpyssla hur mycket de ville och med vad de ville. För funktionärerna var det underbart att se så mycket kreativitet och uppfinningsrikedom hos barn och vuxna.

Julpyssel

Publicerad: 2010-11-30
Text: Rakel Hugosson
Foto: Linus Hugosson