KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Adventsgudstjänst med sång och musik

Adventsgudtjänst

Den första advent medverkade kör och solister på gudstjänsten. Ett av musikinslagen var O helga natt och framfödes av Hansåke Dahlgren från Kungsör Kristna Center. Per-Åke Eliasson predikade sedan utifrån Matteusevangeliet kapitel 21, en text om hur Jesus red in i Jerusalem, och han knöt an till frågan ”Vem är han?”.

Adventskören ledde församlingen i psalmer såsom Bereden väg för Herran och Hosianna Davids son. Sedan framförde Hansåke Dahlgren från Kungsör Kristna Center ett par sånger, och sjöng också tillsammans med Andreas Junaeus.

Adventsgudtjänst

I predikan utgick Per-Åke Eliasson från texten i Matteusevangeliet kapitel 21 där Jesus rider in i Jerusalem och folket frågar sig vem han han är.
- Människorna som ställde den här frågan var inte helt obekanta med Jesus, men nu insåg de att han var någonting bortom vad de tidigare trott. Så kan det vara även för oss. Vi kan ha en bild av Jesus, kanske enbart som en historisk person, och sen komma fram till frågan ”vem är han egentligen?”.

Per-Åke Eliasson tog gudstjänstbesökarna till flera bibelord som beskriver Jesus, och han delade även sin personliga erfarenhet av att möta Jesus.
- Det var när jag kom till en punkt då jag upplevde mig otillräcklig och förlorad som jag sökte Jesus. Det är den punkten som varje människa behöver komma till för att igenkänna Jesus som en gåva till en förlorad värld.

Adventsgudtjänst

Vidare beskrev Eliasson Jesus som en välsignelse till alla människor, och som ett föredöme.
- Jesus visade på ett annat sätt att leva och att det tillsammans med Gud finns förutsättningar att leva ett annorlunda liv. Och det här gäller oss. Vi har inga förpliktelser mot köttet och måste inte synda.

Eliasson förklarade termen ”friköpt” genom att beskriva hur en slav kunde köpas loss från en ägare för att sedan tillhöra en annan.
- Genom Jesu blod friköptes vi från den gamle ägaren, och när vi bejakar det så inser vi också att den gamle ägarens anspråk inte längre är giltiga. Vi får i stället välja att ha Jesus som Herre.

Gudstjänsten avslutades med lovsång och möjlighet till förbön.

Publicerad: 2010-11-28
Text: Lina Hagström
Foto: Torana Hassanova