julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Lördagkväll med musikcafé och vittnesbörd

Nytt

Stefan Salomonsson gav under kvällen exempel på pionjärer från Bibeln, som inte lät sig slås ner av yttre motstånd. David var förkastad av sin familj, de räknade inte med honom, men han lät sig inte hindras av det.
- Alla har någon gång varit med om att bli förkastad, och Jesus blev det på flera sätt. Men om Gud får hela oss på insidan så biter inte förkastelsen på oss, uppmuntrade Salomonsson.

David mötte också ett förakt hos sin omgivning när han skulle utmana Goliat.
- Man är alltid skör i tider då man ska kliva in i något nytt, och man kommer alltid att möta på ett motstånd. Ibland kommer det i form av ett förakt.
Men i Psaltaren ser vi att David hade en förmåga att träda inför Gud, vad som än hände. Där fick han också styrkan och hjälpen att låta motståndet rinna av honom och istället utföra det Gud hade tänkt.

Musikcafé och vittnesbörd
Efteråt fortsatte kvällen i cafeterian med tacofest och musikcafé för alla åldrar. Många stannade kvar för att lyssna till härlig musik av flera ungdomar i församlingen och ta del av den stora tacobuffén. Gamla och nya pionjärer från Pionjärskolan var också med under kvällen och delade vittnesbörd om vad tiden där fått betyda för dem. Gemensamt för många är att de blivit utmanade att göra saker de aldrig gjort förut och på så sätt fått lita på att Guds kraft räcker. Flera har också fått uppleva hur Gud befriat dem och hur de fått upptäcka nya sidor hos sig själva.
- Jag har upptäckt att jag älskar människor! I hela mitt liv har jag haft en människofruktan, men när de andra pionjärerna bad för mig blev jag fri! Nu älskar jag att vara med och arbeta med människor, berättade Emelie Karlsson.
- Jag är inte bara tacksam för vad Gud har gett mig under pionjäråret, utan mest av allt för vad jag fått ge Gud. Jag har burit på mycket jobbiga saker under hela mitt liv, men under pionjäråret fick jag ge allt det till Gud och idag är jag en upprättad människa! vittnade Lina Wirhall om, som gick Pionjärskolan förra året.

Är du också sugen på att gå Pionjärskolan? Mer information hittar du här på hemsidan.

Publicerad: 2010-11-07
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström