julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Utmaning och utrustning på Pionjärskolan

pionjärskolan

Hösten har nu på allvar dragit in över Sverige, och för många är detta en tid av uppstart. Även Pionjärskolan har startat upp och året kommer att innebära mer pionjärt arbete än något tidigare läsår.

– Pionjärskolan handlar egentligen om att resa upp arbetare. Och genom att ungdomarna får prova på olika typer av arbete lär de också känna församlingen, säger Micael Lundin, ansvarig för Pionjärskolan.

– I år har vi 8 elever och vi kommer att arbeta mer pionjärt än något tidigare år. Eleverna, som för smidighetens skull ibland jobbar i två team, kommer på olika sätt att bistå församlingsarbete både i Ödeshög och Kungsör, och även på hemmaplan här i Örebro, berättar Lundin.

Fredrik Sundén och Emelie Karlsson är två av årets elever. Fredrik har varit en troende i drygt ett år medan Emelie är uppvuxen i församlingen. Båda två menar att Pionjärskolan utmanar dem och utrustar dem att växa vidare i livet med Gud.

– Jag såg Pionjärskolan som den optimala utmaningen och ansökte för att jag ville skaffa mig en stabil grund att stå på. Jag utmanas i att förtrösta på Gud och blir samtidigt rotad i honom, säger Fredrik.

– För mig var det en utmaning bara att söka till Pionjärskolan. Jag visste till exempel att man skulle hålla i chapel, och jag har alltid varit blyg av mig. Men nu har jag talat på min första samling och det gick bra. Gud håller, säger Emelie.


Publicerad: 2010-10-08
Text: Lina Hagström
Foto: Lina Hagström