KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Eko från böneresan till Montenegro

Eko

Ett team från församlingen är nyligen hemkommet från en böneresa i Montenegro. Under söndagens gudstjänst visade de bilder och berättade om sina intryck och erfarenheter.

– Mission är Guds hjärtesak. Som församling är det vårt uppdrag och vårt mandat att gå ut i hela världen och berätta om Jesus, sa Micael Lundin inledningsvis i mötet.

Han var resans teamledare och jobbar till vardags som missionsansvarig i församlingen. Lundin tecknade en historisk bild av Montenegro och berättade bland annat att det i dag finns drygt 100 frälsta i hela landet. Dessa är uppdelade på totalt tre evangelikala församlingar och några mycket små grupper som ligger spridda och arbetar ganska isolerat från varandra. Den första församlingen startades 1995.

– Därför var den här bönekonferensen oerhört betydelsefull. Så klart av många skäl, men inte minst för att de troende fick möta varandra, berättade Lundin.

En av deltagarna på resan var Eivor Rickardsson.
– Jag är ju inte så ung och kan ingen engelska, men det var härligt att vara med och be. Vi bad både på svenska och i tungor, och det var påtagligt att vi fick uträtta något, berättade hon.

– Mission kan låta främmande, men man inser nu vad det handlar om. Att leva ut sitt kristna liv, precis som hemma, fast på en annan geografisk plats, sa Ulla-Carin Östlund, som besökte Montenegro för andra gången.

Eko

Publicerad: 2010-09-27
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström